Esteu aquí

Arribar a casa, Xesús Fraga

centric_cicle perifèries_Xesus Fraga

Diàlegs cicle de pensament contemporani

Les ciutats i els barris perifèrics han estat lloc d’arribada més o menys acollidors amb els nou vinguts, per als qui l’experiència de l’emigració va sovint lligada a la idea de provisionalitat, a l’anhel de tornar “a casa” en algun moment, a la sensació de pèrdua de la vida que podria haver sigut al lloc d’origen, una vida no viscuda.

Amb Xesús Fraga parlarem del que significa marxar i retornar, del viure i del sobreviure fora a partir del seu llibre Virtudes (y misteriós), amb el que l’any 2020 va guanyar el Premio Nacional de Narrativa. On és el nostre lloc al món? El triem o ens el troben? On és “casa”? Què vol dir “casa”?

Xesús Fraga (Londres, 1971) és periodista i escriptor. Coordina la secció de cultura de La voz de Galicia. En gallec ha publicat llibres de relats, A-Z, novel·les, Solimán, i narrativa juvenil Reo. Ha traduït al gallec i al castellà llibres de Julian Barnes, Vladimir Nabokov, Jack Kerouac, Anne Fine, Roald Dahl, Edith Nesbit, Sylvia Plath i Robert Macfarlane, entre d’altres. La seva novel.la de no ficció Virtudes (e misterios), originalment escrita en gallec, va guanyar el Premio Blanco Amor i el Premio Nacional de Narrativa 2021. Aquesta obra tracta la petjada de l’emigració a la seva família després que el seu avi emigrés a Veneçuela i abandonés l’avia, que va buscar-se la vida a Londres, on va néixer l’autor. L’obra és un original retrat de l’emigració, amb la seves llums i ombres.

Tota la informació del cicle a elprat.cat\dialegs.

Més referències

Twitter @FragaXesus

 Articles a La Voz de Galicia

Reportatge El Prat.Tv Arrenca el cicle “Diàlegs” per reflexionar sobre els grans temes contemporanis

  • Accessible

Activitats relacionades

L’assetjament escolar i el paper de la família

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: Del 24/04/2024 al 24/04/2024
On: Virtual a través de ZOOM

Taller "Fiesta de jinetes"

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 26/04/2024 de 19:00 a 21:00 h
On: Teatre L'Artesà