Esteu aquí

Viu l'Òpera! "Rigoletto", de Giuseppe Verdi

Cèntric_viu opera_Rigoletto_2017

La producció del "Rigoletto" de Verdi de la directora d'escena holandesa Monique Wagemakers es va estrenar al Gran Teatre del Liceu sota la direcció musical del mestre italià Riccardo Frizza. Aquesta coproducció del Liceu i el Teatro Real va suposar el debut mundial del tenor Javier Camarena en el rol del duc de Mantua i el baríton Carlos Álvarez en el rol de Rigoletto. 

"Rigoletto" és una peça essencial del repertori operístic basada en el drama de Victor Hugo "Le roi s'amuse", i va ser censurada abans de l'estrena per la seva crítica a la monarquia de l'època. Aquest fet va comportar que l'immoral personatge concebut pel sobirà es convertís finalment en el de duc de Mantua. El resultat és un melodrama en tres actes i llibret de Francesco Maria Piave que ens situa a la ciutat italiana de Mantua. Rigoletto, bufó del duc de Mantua, té una filla secreta que és seduïda pel duc. Els cortesans la rapten i la porten al palau creient que és l'amant de Rigoletto, que els insulta i els reclama a la seva filla. Després de fer comprendre a la jove que el duc no l'estima, Rigoletto ordeix la seva venjança.

"La donna è mobile", una de les àries més famoses de la lírica universal, representa un dels moments més brillants d’aquesta òpera de Verdi i recau sobre el tenor que interpreta al duc de Màntua, brillantment interpretat en aquest muntatge pel mexicà Javier Camarena.

D'altra banda, una de les marques distintives d'aquesta producció és el seu vestuari venecià renaixentista, obra de la dissenyadora Sandy Powell, guanyadora de tres Oscar, i que va comptar amb l'assistència del també dissenyador Lorenzo Caprile.

Projecció d'aquesta òpera enregistrada el 2017 al Gran Teatre del Liceu.

Podeu consultar tota la informació del cicle Viu l'òpera aquí.

 

**Totes les activitats estan subjectes a la normativa vigent, sent susceptibles de ser modificades o cancel·lades pel seu compliment.

  • Accessible

Activitats relacionades

Micro Obert al Bar de La Capsa

Tipus: Música
Quan: Del 26/05/2024 - 19:00 h al 26/05/2024 - 22:30 h
On: La Capsa