Tancada la primera fase de presentació de propostes vinculades al Prat

Convocatòria /Unzip 2021

Convocatòria /Unzip 2021. Imatge: Miss Sarie Stein @misssariestein

dijous, 13 maig, 2021 - 12:00

La convocatòria del projectes artístics /Unzip 2021, que promou la realització de propostes artístiques al territori amb les comunitats i agents de la ciutat, es va tancar el passat 3 de maig amb la rebuda de 28 projectes, amb la participació d'una quarta part d'artistes locals. Aquests projectes descriuen altres maneres possibles de relacionar la cultura i la ciutadania amb els contextos educatius, socials, econòmics i ecològics del Prat, tot generant noves possibilitats de convivència.

Cada any convidem a diferents artistes i dissenyadors per a crear la imatge i la comunicació de la convocatòria. Enguany les il·lustracions de Miss Sarie Stein i el disseny gràfic de Santiago Sepúlveda han estat la carta de presentació d'aquesta edició.

Durant aquestes quatre setmanes de convocatòria oberta, s'ha contactat amb la comunitat artística del Prat i rodalies, i s'han realitzat al voltant de 27 trobades personalitzades i assessoraments amb agents, artistes i col·lectius, i la sessió en línia del taller de dossier d'artista que ha comptat amb la col·laboració de l'Escola d'Arts Visuals del Prat.

 

 

Selecció dels projectes i funcionament del jurat

Entre els mesos de maig i juny es continuarà el procés de la convocatòria amb la deliberació del jurat, les entrevistes a les propostes preseleccionades i la publicació dels projectes finalistes  al mes de juliol. 

En aquests moments, s'inicia el procés de lectura i preselecció dels projectes presentats. Per a aquesta tasca es conformarà un jurat, format per professionals, plataformes i projectes independents i els responsables dels nodes del programa d'arts visuals (Centre Cívic Jardins de la Pau, Cente Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa, Centre Cívic Palmira Domènech, La Capsa, /Unzip Torre Muntadas i l’Escola d’Arts Visuals del Prat).

Es preseleccionaran fins a tres projectes per modalitat (Fotografia i societat, Art al barri, Audiovisual comunitari, Música i territori, Art i educació i Projectes audiovisuals) i, a continuació, cadascun dels nodes entrevistarà personalment els candidats preseleccionats de cada modalitat per decidir el projecte finalista.  

 

Procés del LAB LAIKA - Modalitat Exposició

En paral·lel, i per segon any consecutiu, s'ha posat en marxa el LAB LAIKA - llançadora de projectes, amb la participació de totes les propostes presentades en la modalitat Exposició. El laboratori es desenvolupa en tres fases: una primera, de trobada i selecció comunitària de fins a quatre pre-projectes; una segona fase de desenvolupament de les propostes preseleccionades (mesos de maig i juny); i una tercera fase, en què es decideix conjuntament la proposta que continuarà desenvolupant-se en la modalitat Exposició de la Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021 (principis de juliol).

Des d'/Unzip agraïm molt als col·lectius i persones que s'han presentat a la convocatòria el seu interès en proposar projectes que s'insereixin en la realitat del municipi. La cultura és un element clau per afrontar la crisi, canviar la realitat i protegir el futur de les generacions que vindran i sobretot, per transforma-lo i narrar-lo juntes. Per això, us convidem a seguir els processos de la convocatòria al web d'/Unzip Arts Visuals i a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter).

 

Fins aviat!

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

Dissabte 4 se celebra el Pratifolk

El parc del Fondo d’en Peixo tornarà a omplir-se de gralles, gegants, danses...
centric_lectura_gemma ruiz

divendres, 26 abril, 2024 - 11:30

Recta final del Primavera de llibres i lletres al Cèntric

L’escriptora i periodista Gemma Ruiz presentarà el seu llibre “Les nostres...