Esteu aquí

El Prat, ciutat pionera en publicar les dades de consum d’energia als equipaments municipals a temps real

A només un clic, es poden consultar els volums de despesa energètica així com el càlcul d’estalvi econòmic i la reducció d’emissions de CO2 en aquells edificis amb plaques fotovoltaiques.

Dades Obertes Equipaments

dijous, 8 abril, 2021 - 12:30

L’Ajuntament del Prat va ser un dels consistoris pioners en la instal·lació de sensors de consum d’energia al tots els equipaments municipals per amb l’objectiu de conèixer la despesa d’energia a temps real i poder, així,  aplicar accions d’estalvi i eficiència. Amb aquestes dades, es podia observar quina era la despesa en temps real així com la certificació energètica de cada edifici. Aquesta acció ha permès que, des de 2011 i de forma initerrompuda s’hagi reduït el consum energètic dels equipaments i, en conseqüència, la despesa econòmica.

Ara, segons dades de l'AOC, l'Ajuntament del Prat és pioner en fer públiques aquestes dades i es poden consultar a temps real. A la pàgina elprat.cat/energiaequipaments, podrem accedir a aquestes dades i conèixer quins són els consums i els costos de l’energia dels principals equipaments municipals com ara els complexos esportius, escoles o els centres cívics o els equipamentsi culturals. A més, en cadascuna de les pàgines oficials de cada equipament, podrem visualitzar la seva certificació energètica  i les actuacions d’eficiència energètica implementades. Aquestes dades són totalment accessibles al web municipal gràcies, també, a l’estratègia global de Govern Obert i Transparència de l’ajuntament.

Estalvi rècord

L’Ajuntament ha aconseguit un estalvi acumulat, només dels anys 2019 i 2020, de 315.750 €, una xifra molt superior a l’aconseguit entre el 2015 i el 2018, que ja va ser de 170.000 € en total. Tot plegat, al marge de la baixada de consums produïda per l’absència de presencialitat per la crisi sanitària.

El consum d’energia a les llars i comerços

Tota aquesta informació i accions éssón el primer pas, per prendre consciència de que la ciutadania juga un paper actiu en l’estalvi energètic, no només  i een l’ús eficient de l’energia als equipaments municipals, sinó també a les seves llars. En aquest sentit, La Casa de l’Energia impulsa la necessària transició ecològica a la ciutat, a través del seus serveis i formació a tota la ciutadania, com ara l’assessorament en rehabilitació energètica a particulars i comunitats veïnals així com informació sobre la instal·lació de plaques solars, entre d’altres.

Compartir

Noticies relacionades

Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...