Esteu aquí

Estalvi històric de la factura elèctrica dels equipaments municipals

L'Ajuntament acumula dos anys consecutius de reducció de la despesa enegètica gràcies a la revisió de la potència contractada, especialment als complexos esportius de la ciutat

Estalvi Energètic

dilluns, 25 gener, 2021 - 09:15

L'Ajuntament del Prat fa anys que treballa intensament per reduir al màxim els diners que paga per l’electricitat que consumeixen els 29 equipaments municipals i l’enllumenat de la ciutat. A banda de les mesures d’estalvi i eficiència energètica que aplica per reduir el consum (part variable de la factura), també revisa periòdicament la part fixa (quantitat de kw contractats i preu pactat amb la comercialitzadora).

Estalvi rècord

Els darrers dos anys ha assolit un estalvi històric. Gràcies a la reducció biennal de la potència contractada allà on sigui possible, a contractar tarifes horàries més avantatjoses i a fer un seguiment intensiu de les facturacions per detectar-hi errors de les companyies subministradores, l’estalvi acumulat dels anys 2019 i 2020 arriba a 315.750 €, molt superior a l’aconseguit entre el 2015 i el 2018, que ja va ser de 170.000 € en total.

Una part d’aquest estalvi —poc més del 6 %— correspon a la reducció massiva de potència que l’Ajuntament va aplicar durant el confinament de la primavera del 2020, quan molts equipaments van estar tancats, acollint-se a un decret governamental que ho permetia.

Revisió de les factures energètiques de les llars i comerços

Amb l'objectiu de poder estalviar en el consum energètic dels particulars i empreses, l'Ajuntament ofereix una plataforma digital d'anàlisi de la contractació del subministramet elèctric. Es tracta d'un servei totalment gratuït del nou equipament municipal La Casa de l'Energia, posat en marxa durant aquest mes de gener. Fins el moment, l'han fet servir gairebé més de 300 persones, i també diversos comerços locals, i es calcula que l'estalvi per any és d'uns 350 € per usuari o usuària. 

Compartir

Noticies relacionades

Sant Joan 2021

divendres, 18 juny, 2021 - 09:00

La platja, tancada la revetlla de Sant Joan per seguretat

A partir de les 8 del vespre no s'hi podrà accedir en cotxe, transport públic...
Ni Un Pam Més

dijous, 17 juny, 2021 - 14:30

L’Ajuntament convida la ciutadania a expressar el rebuig a l’ampliació de l’aeroport i en defensa del Delta penjant domassos al balcó

Se'n podrà recollir un per domicili en diferents espais municipals. La...