El Cèntric proposa diferents opcions per seguir gaudint de l’òpera durant els dies de confinament

dissabte, 28 març, 2020 - 12:00

La difusió de la música clàssica és una de les principals línies de treball del Cèntric Espai Cultural. En aquest marc, el cicle “Viu l’òpera!” -que apropa la cultura operística a la ciutadania amb projeccions d’òperes enregistrades en els principals teatres del món- és una de les iniciatives més consolidades. Atesa la situació actual de confinament per frenar la propagació del Coronavirus, des del Cèntric fan arribar a la ciutadania diferents propostes per seguir “vivint l’òpera”i gaudint d’aquest gènere musical des de casa. 

Del Metropolitan de Nova York a l'Òpera Estatal de Viena

En aquest sentit, les iniciatives més interessants arriben des d’algunes de les principals institucions operístiques del món, que aquests dies ofereixen les seves produccions de forma gratuïta a través d’Internet. És el cas del Metropolitan Opera de Nova York, que ofereix una retransmissió diària gratuïta des del seu web. Es tracta de gravacions en alta definició que abasten grans èxits de les darreres 14 temporades d’aquest teatre. Ja s’han pogut veure títols tan celebrats com Carmen, Il trovatore, La traviata o La bohème, i aquesta setmana està dedicada a Richard Wagner, del que es podrà veure, entre d’altres obres, la seva tetralogia L’anell del nibelung.

Per la seva banda, l’Òpera Estatal de Viena ha obert a tot el públic la seva plataforma de streaming, a través de la qual permet accedir diàriament a representacions d’òperes i ballets enregistrades en el cèlebre coliseu durant els darrers anys. Només cal registrar-se en el portal i començar a gaudir d’obres cabdals com Tosca o Les noces de Fígaro.

Del Liceu al Teatro Real

Més a prop de casa nostra, el Gran Teatre del Liceu (sota el lema #ElLiceuaCasa) i el Teatro Real de Madrid també s’han sumat a aquesta iniciativa. A través de la plataforma My Opera Player, i introduint el codi OperaEnCasa, ambdós temples lírics ofereixen en obert algunes de les seves produccions més aclamades de les darreres temporades. El barber de Sevilla, Così fan tutte, Aida o Madama Butterfly són només alguns dels nombrosos títols disponibles a la plataforma. Pensant en els més petits de la casa, el Liceu ha habilitat també al seu canal de YouTube els espectacles d’El Petit Liceu La petita flauta màgica, La ventafocs i Pere i el llop.

La bohème

La sessió del cicle “Viu l’òpera!” del Cèntric d’aquest mes, programada pel passat dissabte 21 de març i on estava previst projectar La bohème, va haver de ser cancel·lada a causa de la situació actual de confinament. A l’espera de que es pugui reprogramar la projecció per una altra data més endavant, des del Cèntric proposen gaudir aquests dies a casa d’un altre muntatge de la famosa òpera de Giacomo Puccini. La producció que recomanen, enregistrada el gener de 2018 al Teatro Real de Madrid, porta el segell del prestigiós director d’escena britànic Richard Jones. Podeu accedir de forma gratuïta a aquesta òpera a través de la plataforma My Opera Player (recordeu que cal introduir el codi OperaEnCasa).

A partir de la peça literària La vie de bohème. Scènes de la bohème, del francès Henry Murger, Puccini va assolir amb La bohème una de les seves òperes més rodones, que va veure la llum per primer cop a Torino el 1896. Ambientada en els barris més humils de París, i protagonitzada per quatre artistes bohemis que comparteixen golfes a la ciutat de l’amor, La bohème és una fantàstica porta d’entrada al món de Puccini, ple de melodies inigualables, trames ben dissenyades i un so orquestral més propi del cinema que no pas de l’òpera que es feia al segle XIX.

Compartir

Noticies relacionades

centric_lectura_gemma ruiz

divendres, 26 abril, 2024 - 11:30

Recta final del Primavera de llibres i lletres al Cèntric

L’escriptora i periodista Gemma Ruiz presentarà el seu llibre “Les nostres...

dijous, 25 abril, 2024 - 16:00

Jardins de la Pau, un espai per a la creació, el coneixement i la celebració de la dansa

Aquesta disciplina artística, protagonista durant el mes d’abril al Prat

dijous, 25 abril, 2024 - 12:00

En marxa el "Connecta Jove" als Centres Cívics de la ciutat

Alumnat de diferents instituts imparteix sessions sobre eines digitals als...