Esteu aquí

Festival de poesia: Maria Antònia Massanet, Adrià Targa i Maria Sevilla

festival de poesia

 

Amb aquesta ja arribem a la 14a edició del festival de poesia. Un festival que edició rere edició, converteix la poesia en protagonista indiscutible dels vespres d’estiu al Prat. Enguany el festival torna a omplir-se de poetes i poetesses que fan constar la multiplicitat abundant d’estils i registres poètics, i també de propostes i formats diferents. Tot plegat, amb la col•laboració del Teatre Kaddish.

 

Maria Antònia Massanet

Maria Antònia Massanet (Artà, Mallorca, 1980). Va estudiar Teoria de la Literatura i Literatura Comparada la Universitat de Barcelona, i un màster en estudis de gènere. És professora de poesia a l’Aula de Escritores de Barcelona. 

Amb el llibre Disseccions emocionals va guanyar l’Art Jove 2006 de poesia en català. Ha publicat Batec (Curbet Edicions, 2014), Kiribati (Adia Edicions, 2015) i Aus de ramat (Adia Edicions, 2019). 

Coordina el cicle de poesia La Poeteca, de Barcelona, i és organitzadora del festival PoésArt de Mallorca. 

 

Maria Sevilla

Maria Sevilla Paris (Badalona, 1990). Va estudiar Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona. Després, comença una tesi doctoral sobre La passió segons Renée Vivien, de Maria-Mercè Marçal, i és a partir d’aquí —i de Rodoreda, Blai Bonet, Poeta en Nueva York, Alejandra Pizarnik, els forats de Sade o l’insomni de Maria Cabrera— que tanta perifèria i tanta desacceleració post-humana li resulten, finalment, discibles.

El 2015 publica el seu primer poemari, Dents de polpa (AdiA Edicions), guardonat amb el XXX Premi Bernat Vidal i Tomàs, i l’any 2017 guanya el Miquel Àngel Riera de Manacor amb el seu segon poemari, Kalàixnikov (Món de Llibres). La seva poesia ha estat traduïda al castellà, a l’anglès, al croat i al turc. La seva poesia és dita amb dents i saliva i paladar als recitals en què, regularment, participa per tal de mantenir viu —i a tot volum— el rampell subversiu i radicalment estràbic de la paraula en vers.

 

Adrià Targa

Adrià Targa i Ramos (Tarragona, 1987) . Va estudiar Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona, ha cursat estudis de Direcció Escènica i Dramatúrgia a l'Institut del Teatre i actualment es dedica a la docència.

La seva producció literària se centra en la poesia. Ha publicat els llibres de poesia L’exili de Constança (2008), l'any 2010 es va proclamar guanyador del Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb Boques en calma. Amb aquesta mateixa obra va guanyar el premi El Temps de les Cireres de Seròs l'any 2011. El 2015 publica Ícar i set poemes i la plaquette Liorna. El 2016 es publica la seva primera traducció del poemari Celebració. És alumne i professor de l’Escola de Lletres de Tarragona. 

 

Consulteu el programa del Festival de Poesia d'aquest any.

  • Accessible

Activitats relacionades

La familia Benetón

Tipus: Cinema
Quan: 29/03/2024
On: Cine Capri

Processó Divendres Sant

Tipus: Proposta
Quan: 29/03/2024 - 18:00 h
On: carrers de la ciutat

El chico y la garza

Tipus: Cinema
Quan: 29/03/2024
On: Cine Capri