Esteu aquí

Festival de poesia: Hassan Hafidi, Jesús García i Mariano Martínez

festival de poesia

 

Amb aquesta ja arribem a la 14a edició del festival de poesia. Un festival que edició rere edició, converteix la poesia en protagonista indiscutible dels vespres d’estiu al Prat. Enguany el festival torna a omplir-se de poetes i poetesses que fan constar la multiplicitat abundant d’estils i registres poètics, i també de propostes i formats diferents. Tot plegat, amb la col•laboració del Teatre Kaddish.

Els Jardins de Torre Muntadas i la Plaça Porxada del Cèntric seran els espais on es desenvoluparan les quatre sessions d’aquest any. Hem convidat a la primera sessió del festival a poetes locals, a la segona i tercera sessió a poetes que compartiran les seves novetats editorials i la seva trajectòria, i finalitzarem el festival amb l’espectacle poètico-musical de la mà de la Ivette Nadal i en Caïm Riba.

Per aquesta primera sessió, comptarem amb tres poetes locals.

 

Hassan Hafidi

Hassan Hafidi (Tan-Tan, 1974) és un dels autors més singulars de la present edició del festival. Ha mantingut relació amb l’univers de les lletres des de sempre, primer fent incursions en la poesia i després  a dins de l’apassionant món del teatre musical. Poeta, dramaturg, músic... no hi ha disciplina artística en la qual no hagi col·laborat en algun moment de la seva vida.

Ha escrit sempre per ell mateix i pels seus amics, i ha presentat els seus treballs en petit comitè, amb la complicitat del tu a tu. Guanyador de l’Slam Poetry 2016 amb el poema “El meu ritme del Prat”, ara és el moment de veure’l sobre l’escenari del Festival de Poesia del Prat.

 

Jesús García

Jesús García Moreno (Albacete, 1953) és llicenciat en Història i poeta. Va viure uns anys a Madrid per motius laborals i allà es va intrudir en els ambients poètics de la ciutat, consolidant i ampliant el seu bagatge literari.

És fundador i editor de l’Editorial Machadiana i redactor de la revista digital Revista Machadiana, destinada íntegrament a l’estudi i divulgació de la vida i obra de la família Machado, i de la revista Pulso Digital, revista digital de difusió de treballs literaris.

Ha publicat els poemaris “Entre palabras” (Ed. Poesía eres tú, 2013) i “Más allá de las palabras” (Ediciones Rilke, 2019).

Actualment viu al Prat i és membre de l’Associació d’Escriptors del Prat, Tintablava, entitat amb la qual col·labora en les seves tasques de difusió cultural i literària.

 

Mariano Martínez

Mariano Martínez (El Prat de Llobregat, 1976) és una de les veus més destacables del panorama poètic local. Llicenciat en Humanitats, és editor, comunicador, poeta i agitador cultural. Actualment es dedica a la comunicació i dinamització gastronòmica de la comarca del Baix Llobregat.

Va fundar la revista “Depoètica” i el grup poètic del mateix nom als anys noranta. Durant cinc anys va ser director de la revista “Onada de cultures” i després part activa del col·lectiu Sopa de poetes, un programa de ràdio referent del panorama poètic nacional amb seu al Prat de Llobregat.

Des del 2005 és membre del jurat del Premi Nacional de Poesia Rafael Alberti que convoca la Casa de Andalucía del Prat, col·laborant en diverses publicacions col·lectives i participant en diferents festivals de poesia.

Amb Sopa de poetes ha publicat “piedra papel tijera” (Rúbrica Editorial, 2008), “Tripolar” (Ediciones 4 de agosto, 2013) i “Radiaciones. Trazos de diecisiete poetas contemporáneos” (Eclipsados, 2014)”. A nivell individual, és autor de “Interiores para el desarraigo” (Rúbrica Editorial, 2005) i “Cuando el pan” (Isla de Sistolá, 2016). En l’actualitat està preparant el seu tercer llibre, que veurà la llum en els propers mesos.

 

Consulteu el programa del Festival de Poesia d'aquest any.

  • Accessible

Activitats relacionades

Taller "Fiesta de jinetes"

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 26/04/2024 de 19:00 a 21:00 h
On: Teatre L'Artesà

Guardiana de Dragones

Tipus: Cinema
Quan: 27/04/2024
On: Cine Capri

Pájaros

Tipus: Cinema
Quan: 27/04/2024
On: Cine Capri