Esteu aquí

Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència

Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. Ménús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència centra l'atenció en un moment singular i brillant d’aquesta història. És el moment de la Segona República. La primera meitat dels anys trenta, a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.

L’exposició repassa l’evolució del concepte de gastronomia des de la cuina casolana fins a la dels grans restaurants a través de receptaris, llibres de cuina i revistes culinàries dels anys 30 i 40.

Entre el material exposat, destaca el receptari que dóna nom a l’exposició, ‘Menús de guerra’, realitzat pel cuiner Joan Vila sota l’encàrrec de la Conselleria de Proveïments de la Generalitat de Catalunya l’any 1937.

El dia d'obertura de l'exposició, 12 d'abril, oferim una visita comentada amb en Sergi Freixes, comissari de l'exposició.

"Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència" ha estat produïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu d’Història de Catalunya.

  • Accessible

Activitats relacionades

Exposició “Metodologies artístiques"

Tipus: Exposició
Quan: Del 08/05/2024 al 14/06/2024
On: Escola d'Arts del Prat

Club de lectura Enjoy Reading

Tipus: Lectura
Quan: 09/05/2024 - 18:30 h
On: Biblioteca Antonio Martín

Inscripcions Obertes