Esteu aquí

"Ya no somos amigos" d'Agus Morales. Presentació del llibre

centric_terrallibres

Presentació del llibre Ya no somos amigos, del pratenc Agus Morales, on ens explica que l'amistat i el poder són una qüestió d'energia. L'autor estarà acompanyat del poeta Alfonso Alegre Heitzmann.

Agus Morales (El Prat de Llobregat, 1983) porta més de quinze anys fent reportatges sobre el terreny i escribint sobre conflictes i migracions. Ha treballat per a Metges Sense Fronteres i com a corresponsal de l’Agencia EFE a l’Índia i Pakistan. Actualment dirigeix la revista i web de periodisme narratiu 5W. Ha col·laborat, entre d’altres mitjans, conm The New York Times, i ha publicado diversos llibres de no ficció: El viejo periodismo, amb Martín Caparrós; Cuando todo se derrumba i No somos refugiados, aquest darrer traduït a l’anglès, italià, polonès i català. Va guanyar el premi Ortega i Gasset per la seva crònica Los muertos que me habitan.

Alfonso Alegre Heitzmann (Barcelona, 1955) és poeta i assagista, va dirigir amb Victoria Pradilla la revista i les edicions de Rosa Cúbica i va fundar amb altres poetes la revista hispano-portuguesa Hablar/Falar de Poesia. Ha desenvolupat  una part important de la seva obra poètica en diàleg amb artistes plàstics com Antoni Tàpies, Albert Ràfols-Casamada, Maria Girona o Vicente Rojo. Estudiós de l’obra de Juan Ramón Jiménez, ha editat Lírica de una Atlántida (1999, 2019) i el seu epistolari complet. És també autor de JRJ. 1956. Crónica de un premio Nobel (2008). Recentment li ha estat otorgat el Premi Antonio Domínguez Ortiz de Biografías 2019 pel seu llibre Días como aquellos. Granada 1924. Juan Ramón Jiménez y Federico García Lorca. Com a poeta, ha publicat Sombra y materia (1995), La luz en la ventana (2001), La flor en lo oscuro (2003), Agón. Contemplación de Antoni Tàpies (2008) i El camino del alba (2017).

#Terradellibres

Fitxa de l'autor a Pratilletres.

Aquesta activitat forma part del Cicle Primavera de llibres i lletres 

  • Accessible