Agus Morales Puga


Tags: Cultura
Agus Morales Puga

Barcelona, 1983

És llicenciat en Periodisme i doctorat en Llengua i Literatura a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va escriure els seus primers articles i cròniques a la revista local Onada de cultures i també a la revista Delta.

Va treballar cinc anys com a corresponsal per l’Agència EFE destinat al subcontinent indi, Índia i Pakistan. Després va estar-se tres anys com a periodista de Metges sense Fronteres, seguint els moviments migratoris entre l’Àfrica i l’Orient Mitjà. Ara és periodista freelance. Entre les seves cròniques ha donat cobertura a la mort d'Osama bin Laden a Pakistan, als atemptats terroristes de Bombai, l'epidèmia d'Ebola a l'Àfrica Occidental i la guerra afgana. És coautor del documental web Éxodos.

Dirigeix la Revista 5W, que va fundar amb set periodistes i un programador web. Es tracta d’una publicació de crònica internacional o com ho cita: “un preciós projecte que combina crònica i fotografia”. Aquesta publicació va rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2017 en la categoria de mitjans de comunicació.

 

Es descriu com a “escribidor” , és a dir, un mal escriptor, al que li agrada contar històries africanes, àrabs i orientals.

Obra publicada
  • No som refugiats. Barcelona : Enciclopèdia Catalana, 2019
  • No somos refugiados. [Madrid]: Círculo de Tiza, 2017.