Esteu aquí

Viu l'òpera! Turandot, de Giacomo Puccini

cèntric_òpera_turandot_2023

Estrenada el 1926 a la Scala de Milà, Turandot és la darrera òpera de Giacomo Puccini, una obra pòstuma, ja que va veure la llum dos anys després de la seva mort. L’obra es desenvolupa en la cort de la princesa Turandot, on tots els pretendents que no aconsegueixen resoldre les seves endevinalles són executats sense pietat. Però un misteriós príncep que amaga un gran secret respon correctament,  i de sobte es fa amb tot el poder.

La espectacular i emocionant posada en escena de Serban en 1984 és des de fa temps un clàssic, que s’inspira en les tracions teatrals xineses i italianes per evocar una visió de l’antiga Xina impregnada de llegenda i fantasia. La partitura de Puccini és rica en maravelles musicals, entre les que destaca el conegut "Nessun dorma"- i ofereix una producció d’àries memorables, números de cor i moments de gran dramatisme.

El director musical de la Royal Opera, Antonio Pappano, dirigeix un repartiment internacional que inclou Anna Pirozzi com la princesa Turandot; Yonghoon Lee com Calaf; Masabane Cecilia Rangwanasha com Liù i Vitalij Kowaljow com Timur.

**Projecció d'aquesta òpera enregistrada el 2023 a la Royal Opera House.

Durada: 130 minuts (amb intermedi)

Descarregueu el programa de mà aquí. 

Podeu consultar tota la informació del cicle Viu l'òpera aquí 

  • Accessible

Activitats relacionades