Esteu aquí

Viu l'Òpera! "Fidelio", de L.V. Beethoven

Amb Ludwig van Beethoven comença la desaparició del classicisme i el principi del romanticisme. La seva obra, en línies generals, mostra la lluita interior del compositor: la passió, la dinámica, el contrast… elements que per si no són nous, però que en mans de Beethoven es convertirán en pautes pel nou estil musical.

“Fidelio” correspon a una segona etapa de la seva carrera, a un estil de transició on s’observa un canvi de rumb al considerar el classicisme com esgotat, tractant, per sortir del model, de plasmar en la música una sèrie d’emocions de l’ésser humà. Es tracta d’una de les seves obres més representatives, on va parar especial interés en retratar i emfatitzar l’heroisme.

Es tracta d'una òpera en 2 actes, cantada en alemany, que va ser la única òpera escrita pel geni Ludwig van Beethoven, amb llibret de Joseph von Sonnleithner, revisat per Stephan von Breuning i Georg Friedrich Treitschke, basat en el llibret de “Léonore, ou L’Amour conjugal” (1978) de Jean-Nicolas Bouilly.

Aquest producció, enregistrada l’any 2015 en el Festival de Salzburg, compta amb Franz Welser-Möst com a director musical i Claus Guth com a director d’escena, i està protagonitzada per Adrianne Pieczonka com Leonore i Jonas Kaufmann com Florestan.

Programa de mà aquí 

Podeu consultar tota la informació del cicle Viu l'òpera aquí.

 

**Totes les activitats estan subjectes a la normativa vigent, sent susceptibles de ser modificades o cancel·lades pel seu compliment.

Cèntric Espai Cultural, espai segur

Tots els aforaments estan dissenyats per respectar les distàncies de seguretat.

Durant la funció, és obligatori l’ús de la mascareta.

Cal rentar-se les mans.

Disposem de gel desinfectant.

Cal mantenir la distància de seguretat.

Procura arribar amb 25 minuts d’antelació.

 

Entrada prèvia:

Activitat gratuïta amb reserva prèvia d'entrada, només en línia, a elprat.koobin.cat

No saps com fer la teva reserva en línia? Nosaltres t’ajudem!

Posa’t en contacte amb nosaltres i et donarem cita prèvia.

· per correu electrònic a centric@elprat.cat

· trucant al 934 792 968

Activitats relacionades

Micro Obert al Bar de La Capsa

Tipus: Música
Quan: Del 26/05/2024 - 19:00 h al 26/05/2024 - 22:30 h
On: La Capsa