Esteu aquí

Viu l'òpera! "Carmen", de George Bizet

centric_música_viu òpera_carmen_2024

Acabat d’arribar a Sevilla, el jove soldat Don José s’enamora perdudament de Carmen, una gitana que treballa en una fàbrica de cigarrets. Està tan posseït d’amor que ho abandona tot -inclosa la seva promesa Micaela-, arruïnant la seva carrera, desertant de l’exèrcit i involucrant-se amb contrabandistes. Però Carmen va néixer lliure i desitja seguir sent-ho. L’arribada del torero Escamillo l’allunya de Don José, qui, embogit de gelosia, està decidit a retenir-la al seu costat a qualsevol preu.

Basada en la novel·la homònima, de Prosper Mérimée, Carmen és una de les òperes més representades en tot el món. Composta el 1875 per George Bizet, es tracta d’una òpera en quatre actes ambientada a l’Andalusia del 1820.

La mezzosoprano Elina Garanca es posa en la pell de la icònica gitana Carmen en aquesta nova revisió del muntatge que va idear Franco Zeffirelli de la famosa òpera de Bizet. Es tracta del primer cop que la cantant letona actuava en el coliseu veronès, un dels escenaris lírics a l’aire lliure més importants del món.

Descarregueu el programa de mà aquí.

*Projecció d'aquesta òpera enregistrada el 2022 a l’Arena di Verona.

Òpera cantada en francès amb subtítols en castellà.

Podeu consultar tota la informació del cicle Viu l'òpera! aquí.

  • Accessible

Activitats relacionades