Esteu aquí

Viu l'Òpera! "Anna Bolena", de Gaetano Donizetti

Anna Bolena

Anna Bolena és una òpera en dos actes de Gaetano Donizetti sobre unllibret de Felice Romani basat en l'obra d'Ippolito Pindemonte Enrico VIII ossia Anna Bolena i la d'Alessandro Pepoli Anna Bolena, les dues, narracions de la vida d'Anna Bolena.

Fou el primer gran triomf de Donizetti i el seu passaport per la fama internacional. Malgrat que la història de l'execució d'Anna Bolena és poc fidedigne, l'òpera és tota una celebració del belcanto amb magnífiques àries de sopranos i tenors, un commovedor duet entre la desgraciada reina i el seu successor i potents finals en tots dos actes.

El seu èxit va coronar Donizetti com el nou rei de l'òpera després de la retirada de Rossini i l'escassa producció de Bellini, mort prematurament. Va inaugurar una fórmula d'èxit en l'òpera que perduraria més de vint anys: un drama amorós, sovint un conflicte matrimonial, alimentat per malentesos i infidelitats que porten a la mort d'un dels amants. Era el moment d'explosió del Romanticisme tot se supeditava a la construcció de personatges emocionalment turmentats que vivien arguments desgraciats.

17 h Comentari previ a l'òpera a càrrec de Miquel Àngel Martínez

Foto: Michael Poehn

 

  • Accessible

Activitats relacionades