Esteu aquí

Taula Rodona. Periodisme digital. Reptes i oportunitats.

Periodisme digital

El periodisme digital va néixer ja fa gairebé dues dècades. Els mitjans de comunicació tradicional han hagut de fer un gran esforç per adaptar-se al nou panorama, fent el salt cap a la posada en marxa de les seves pròpies plataformes digitals. Avui, comparteixen espai amb les publicacions natives digitals. La immediatesa informativa, la interactivitat, l’ús del multimèdia o la hipertextualitat són característiques claus en el periodisme digital. Quins reptes i quines oportunitats afronta el periodisme en aquest context? Acabarà desapareixent la premsa en paper? Com podem estar segurs de la veracitat de la informació que ens arriba pels diferents canals? Quin paper juguen les xarxes socials? La immediatesa informativa amb la que es treballa a les xarxes està modificant la feina del periodista? 

Participen:

Sergi Picazo, periodista i professor universitari. Des del 2014 és el cap de redacció i soci fundador del mitjà digital Crític, especialitzat en periodisme d'investigació i anàlisi crítica de la realitat social i política de Catalunya. També és professor associat de periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Karma Peiró, periodista. Especialitzada en Internet i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), és la directora de Nació Digital des del juliol de 2015. Ha treballat i ha ocupat càrrecs de responsabilitat en mitjans com Catalunya Ràdio, La Vanguardia Digital i el 3cat24.cat.

Lluís Caelles, periodista. Treballa actualment com a redactor a la secció d’Internacional de TV3 i és professor associat de Televisió a la facultat de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra. Ha dirigit i presentat els Telenotícies Nit, Matí i Vespre a TV3. Ha estat també editor del canal de notícies 3/24 i corresponsal a Brussel·les de la televisió de Catalunya.

Modera:

Marta Casals, periodista a BTV

Activitat paral·lela a l'exposició Els inicis de la premsa al Prat

  • Accessible

Activitats relacionades

Club de lectura Grans lectors

Tipus: Lectura
Quan: 20/05/2022 - 10:00 h
On: Biblioteca Antonio Martín

KIT: Lumos... Vareta Màgica!

Tipus: Proposta
Quan: 21/05/2022 de 10:30 a 12:30 h
On: Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

Inscripcions Tancades