Esteu aquí

Taula rodona: L'economia feminista, una economia de les cures. Reptes i oportunitats

Amb Lina Gálvez Muñoz, Núria Parlón i Maria Freixanet

Com a conseqüència dels canvis socials i polítics i l'aportació del moviment feminista, les cures han passat a ser una dimensió econòmica que comporta recursos, energia i temps. Des d'aquesta perspectiva es configura com un treball que satisfà les necessitats humanes bàsiques i un bé social susceptible de l'anàlisi econòmica i de consideració en les polítiques públiques.

Les nostres convidades:

Lina Gálvez Muñoz és doctora per l'Institut Universitari Europeu de Florència i catedràtica d'Història i Institucions Econòmiques de la Universitat Pablo d'Olavide, on també dirigeix ​​els màsters universitaris en Gènere i Igualtat i el de Drets Humans, Interculturalitat i Desenvolupament.

En l'actualitat dirigeix ​​l'Observatori d'Economia, Polítiques i Desenvolupament a la Universitat Pablo de Olavide.

Núria Parlon Gil viceprimera secretària del PSC i actual alcaldessa de la població de Santa Coloma de Gramenet des del 2009. També és diputada al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Barcelona. I va ser reelegida en les eleccions 2011 com a alcaldessa de la ciutat fins a l'actualitat. Llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat de Barcelona, ​​des de 1997 va treballar a l'Ajuntament de Santa Coloma com a tècnica del Gabinet d'Anàlisi i Planificació de l'Àrea de Serveis a la Persona.

Maria Freixanet Mateo senadora en la XI i XII Legislatures. Va ser triada de nou senadora per Barcelona dins de la candidatura A Comú Podem en les eleccions del 2015 i del 2016. És llicenciada en Ciències Polítiques, especialitat polítiques públiques i socials per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Polítiques Públiques i Socials per la mateixa universitat . El seu camp de recerca se centra en la formació en igualtat i la justícia de gènere. Ha estat coordinadora del programa Ciutats i Persones de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials. També es dedica a la literatura.

 

Organitza l'acte: grup de lectura de Política i Feminisme Lletra Violeta, amb la col·laboració de l'Associació E3.

  • Accessible

  • Ludoteca infantil

Activitats relacionades

Sessió informativa Punt de partida per emprendre

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 07/04/2020
On: Centre de Promoció Econòmica

Activitat Cancel·lada

L'hora dels nadons "Històries i melodies per a viatjar...

Tipus: Lectura
Quan: 07/04/2020 - 17:30 h
On: Biblioteca Antonio Martín

Activitat Cancel·lada

Club de lectura Zen lletres

Tipus: Lectura
Quan: 07/04/2020 - 18:30 h
On: Biblioteca Antonio Martín

Activitat Cancel·lada