Esteu aquí

Taula rodona: Drets digitals: llibertat i privacitat a la xarxa

Drets digitals: llibertat i privacitat a la xarxa

Sabem la quantitat de dades personals que deixem en mans de tercers  només fent clic a una pàgina web?

Tots els moviments que fem a la xarxa deixen un rastre personal constant, quines són les nostres amistats, quines informacions són del nostre interès, quines són les nostres preferències del moment, números de connexions, compres amb targeta de credit, etc.

El big data fa referència a aquest cúmul d'informació que correctament processades és el nou petroli tecnològic que multinacionals tecnològiques i empreses de màrqueting que utilitzen sense permís explícit.

Què passa amb els nostres drets? Tenim la llibertat d’escollir quina informació ha de ser privada i ens asseguren que serà respectada?

 

Participen:

Josep Matas Balaguer advocat especialitzat en dret de la informació i de les noves tecnologies, protecció de dades de caràcter personal, propietat intel·lectual, administració electrònica, comerç electrònic i règim jurídic de les telecomunicacions. És llicenciat en Filosofia i Lletres, especialitat de Geografia i Història, i llicenciat en Dret. Va ser director de l’Arxiu Històric Comarcal de la Bisbal d’Empordà i de l’Arxiu Històric de Girona, i president de l’Associació d’Arxivers de Catalunya. Ha estat professor dels màsters d’arxivística organitzats per diferents universitats catalanes (UdG, UAB, UdL i URV), professor dels cursos d’arxivística de l’Escola d’Administració Pública des de 1991 i professor del postgrau de Patrimoni Cultural i Museologia organitzat per la UdG.

Marga Bonmatí Pérez directora de l'entitat Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) que potencia l’impuls i la innovació de la transformació digital de les administracions catalanes. Llicenciada en Informàtica per Universitat Politècnica de Catalunya, Bonmatí ha estat Directora de l'Àrea TIC de la UPC els darrers 3 anys on ha liderat la implantació de projectes estratègics com els expedients de contractació d’acord a la nova llei de contractes, la signatura electrònica a la comunitat UPC i l’adequació a la nova llei de procediment administratiu. Pel que fa a l’àmbit local, Bonmatí ha estat la persona encarregada d’impulsar, entre 2008 i 2015, l’administració electrònica a l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Àlex Hinojo Sánchez activista pel coneixement lliure i pels drets digitals. Diplomat en ciències empresarials (UAB/UOC) amb postgraus en gestió cultural (UB) i museologia (UPF), especialitzat en la divulgació cultural a la xarxa mitjançant plataformes obertes, especialment la Viquipèdia. Actualment és el director d’Amical Wikimedia, des d’on ha impulsat diversos projectes culturals i educatius i on va rebre el Premi Nacional de Cultura el 2014. També és cofundador del projecte dretsdigitals, des d’on defensa els drets humans a l’entorn digital, com ara el dret a la privacitat, el dret a l’accés a la informació i el dret a la llibertat d’expressió, entre molts d’altres.

Modera: 

Karma Peiró, periodista especialitzada en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) des de 1995. Conferenciant en seminaris i debats relacionats amb el periodisme de dades, transparència, dades obertes, transformació i comunicació digital.

 

  • Accessible

Activitats relacionades

D'Artacán y los Tres Mosqueterros

Tipus: Cinema
Quan: 19/09/2021
On: Cinema Capri

Estrena del curt "Panteres" d'Èrika Sánchez

Tipus: Cinema
Quan: 19/09/2021 de 19:00 a 21:00 h
On: Cèntric Espai Cultural

Tiempo

Tipus: Cinema
Quan: 19/09/2021
On: Cinema Capri