Esteu aquí

Sessió oberta Projecte LAIKA

En aquesta darrera sessió del projecte LAIKA podrem veure i experimetar com han estat els processos desenvolupats per cada un des artistes i col·lectius participants del laboratori, i quin és el camí de futur dels mateixos.

Projecte LAIKA és una llançadora i procés-laboratori de creació al Centre d'Art Torre Muntadas on es posaran en marxa les propostes seleccionades durant les presentacions de portfolis i procés d'intercanvi i autogestió del grup conformat pels artistes participants a les sessions dels mesos de març i abril.

--

La nau espacial Sputnik 2 es va enlairar el 3 de novembre de 1957. El llançament que posava en òrbita a Laika, sense tornada prevista, es va convertir en una de les accions més emblemàtiques de la carrera espacial, tant per la reivindicació que va generar respecte a l'ús d'animals en experiments, com per l'estrany fenomen d'identificació que la figura de Laika va generar en l'imaginari col·lectiu. Quan per fi llancem un projecte artístic a l'espai exterior, és tan important què volem realitzar, com els mitjans i estratègies amb les que el duem a terme i obtenim els resultats de les nostres proves, assajos i errors.

Aquest espai el conformen projectes que volen començar a desenvolupar una part de les seves propostes, estructurar-les o bé realitzar un procés de recerca al llarg de les diferents sessions de treball. La sala d'exposicions Josep Bages és el centre d'operacions i un espai obert a l'acció del públic.

Els eixos de treball de la llançadora LAIKA són, per una banda, la relació amb el públic, que podrà seguir i testar el desenvolupament de la recerca i les accions que es van duent a terme al laboratori; per altra, la recerca entorn a com s'incorpora el públic i altres agents externs en els processos artístics i la seva relació amb el territori.

Aquesta trobada i proposta de treball es posa en marxa a partir de la intersecció entre el projecte de mediació d’/UNZIP Arts Visuals “Qué Bonito Amor” i els projectes de Suport a la Creació i Formació del Centre d’Art Torre Muntadas.

Els Projectes Lab impulsats des d’/UNZIP Torre Muntadas es caracteritzen per concebre el centre com un espai laboratori i de trobada que posa en contacte agents diversos del teixit artístic i cultural de la ciutat. La idea del l'assaig i l’error, d’engegar prototips i d’iniciar una primera fase d'un projecte creatiu són les claus dels Projectes Lab. Són un camp de proves en el que desenvolupar projectes o iniciar-los, connectar-los amb el territori i proposar noves maneres de connectar amb el públic. Es treballa sota la premissa de la incertesa i el no saber cap on ens portarà el procés col·lectiu que engeguem plegats, en el que les sessions conjuntes i el devenir individual es convertirà en la matèria que anirà transformant l'espai expositiu. Es tracta de reivindicar l'art com un territori per a l’experimentació lluny de les lògiques de la productivitat per situar-lo com un procés de diàleg, creació i coneixement.

Activitats relacionades

Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres

Tipus: Exposició
Quan: Del 30/09/2020 - 19:30 h al 17/10/2020 - 23:00 h
On: Cafè L'Artesà

Inauguració de l'exposició del Certamen Fotogràfic...

Tipus: Inauguració
Quan: Del 30/09/2020 - 19:30 h al 30/09/2020 - 20:30 h
On: Cafè L'Artesà

Racó tecnològic

Tipus: Proposta
Quan: 01/10/2020
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Inscripcions Obertes