Esteu aquí

Òpera a la fresca: "La forza del destino", de Giuseppe Verdi

Cèntric_òpera_forza del destino

Projecció d'aquesta òpera de Verdi, una de les seves obres de maduresa, que va ser estrenada a San Petersburg l’any 1862 i que està basada en el drama homònim d’Ángel Pérez de Saavedra, duc de Rivas, aleshores el més famós dels dramaturgs romàntics espanyols, amb llibret de F.M. Piave (revisat per la seva versió definitiva de 1869 per Ghislanzoni). La trama narra els desventurats amors de la família real inca, marcats per un destí capritxós. Escenes de gran lirisme i refinament alternen amb paisatges còmics i satírics.

En aquest muntatge, enregistrat l'any 2008 a l'Òpera de Viena, el director David Pountney presenta una atmosfera intrigant des de l’inici de l’obra. Amb l’ajuda d’una escenografia amenaçadora i bizarra que suggereix l'aleatorietat del destí, Poutney troba la imatge ideal per compaginar aquest transfons intimidant necessari amb escenes de gran colorit.

“L'elenc és un somni”, va escriure el Finantial Times després de l’estrena d’aquesta producció de La Forza del Destino de Verdi a la Òpera de Viena. Encapçalant la llista es troba la soprano sueca Nina Stemme, que ofereix un vigorós retrat de Leonora. Apassionades i plenes de força són també les interpretacions de Carlos Álvarez, com Don Carlo, el germà venjatiu de Leonora, i de Salvatore Licitra com Don Alvaro, l’amant de Leonora. Zubin Metha dirigeix l’orquestra de Viena amb agilitat i relaxada maestria.

- Descarrega el programa de mà aquí. 

- Podeu veure el vídeo de presentació de l'òpera aquí. Presentació a càrrec de Miquel Àngel Martínez.

- Podeu consultar tota la informació del cicle Viu l'òpera aquí.

 

Cal accedir al recinte 10 minuts abans del començament de l’activitat. En cas contrari, l’organització podrà reassignar la localitat a una altra persona.

  • L'aforament és limitat.
  • És obligatori l'ús de la mascareta durant tot l'acte.
  • Cal mantenir la distància interpersonal d’1,5 m.
  • Cal fer rentat de mans amb el gel hidroalcohòlic que es troba a l'entrada del recinte.
  • S'ha de seguir en tot moment les indicacions de l'equip de l'organització. 
  • Es prega arribar amb 25 minuts d'antelació per poder fer l'entrada a l'espai de forma esglaonada.
  • En el cas de no poder venir us preguem que ens ho feu saber a aquesta adreça de correu electrònic centric@elprat.cat .
  • L'organització es reserva el dret d'assignar les localitats per grups d'assistents. No es podran fer canvis en els llocs assignats.
  • **Totes les activitats estan subjectes a la normativa vigent, sent susceptibles de ser modificades o cancel·lades pel seu compliment.
  • Accessible

Activitats relacionades