Esteu aquí

Les dones a la Guerra Civil a càrrec de Gonzalo Berger

El paper de les dones a la  Guerra Civil va ser més rellevant del que la historiografia els hi havia reconegut. Noves recerques, centrades en el seu paper, han aportat noves dades tant de la seva intervenció en el front com a la reraguarda.  

L’activitat començarà amb la projecció  del documental Milicianes i col·loqui posterior a càrrec de l'historiador Gonzalo Berger i de la directora de cinema Tània Balló.  Ambdós han estat els productors i guionistes d'aquest documental.  

Gonzalo Berger està especialitzat en les milícies antifeixistes, guionista i coproductor del documental. Berger és també autor del llibre Les milícies antifeixistes de Catalunya entre d'altres i treballs d'investigació. Actualment és coordinador dels projectes de recerca “Dones en Guerra" i "Espais de la Batalla de Mallorca".

Tània Balló ha estat creadora de diversos projectes, entre el que destaca el projecte Las Sinsombrero que vol recuperar la veu de dones artistes que han estat silenciades a la nostra història.

El documental recupera la identitat de les cinc infermeres milicianes afusellades pels feixistes la matinada del 5 de setembre de 1936 a Mallorca . La troballa d'un diari escrit per una d'elles, i una foto del grup feta poc després de ser detingudes, és el punt de partida de la recerca. Les milicianes formaven part de l'expedició del capità Alberto Bayo, la primera gran desfeta republicana a l'inici de la guerra.

Activitats relacionades

Taller: Energia Solar i Autoconsum

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 28/06/2022
On: La Casa de l'Energia

Club de lectura Jove

Tipus: Lectura
Quan: 29/06/2022 - 19:30 h
On: Biblioteca Antonio Martín

Cinema i música: L'Escola d'Arts en Viu + Carlos Sáez...

Tipus: Música
Quan: 29/06/2022 de 22:00 a 23:00 h
On: La Capsa