Esteu aquí

La construcció de l'agenda 2030 i els ODS des de l'àmbit municipal

Jornada ODS

Els ajuntaments del Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a proposta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) i l'ONG Tazumal, impulsen una iniciativa de cooperació internacional i col·laboració municipalista, amb un
conjunt de localitats d'El Salvador.

L'objectiu és aprofundir en el nou marc de cooperació que perfila l'Agenda 2030 i introduir els ODS com a metodologia per al disseny de polítiques públiques en l'àmbit local, tant a El Salvador com a Catalunya

Aquesta jornada serveix de punt de llançament d'un programa de col·laboració que s'ha d'estendre durant els propers anys, focalitzant-se en els ODS relatius a la gestió ambiental i posant en valor les capacitats existents a nivell municipal a través d'intervencions concretes, dirigides a complir amb les metes proposades per aquests ODS.

Programa.
16h Presentació de la jornada i del programa de cooperació municipal, a càrrec d' Anna Martín Cuello, regidora de cooperació, El Prat de Llob.
16: 15h Andrea Ciambra, Research Officer del Secretariat Mundial CGLU. Estratègies internacionals per a la implementació dels ODS al món local.
16:45 Javier García López, investigador de la Universitat Politècnica de Madrid i membre acadèmic de REDS. Presentació de l'estudi «Els Objectius de Desenvolupament Sostenible a 100 ciutats espanyoles».
17:30 Gustavo Amaya, gerent de CECADE (El Salvador). Els ODS, la cooperació internacional i el paper dels municipis a El Salvador.
18: 00h Recés i cafè.
18: 15h Taula Rodona i Debat: Agustí Fernández de Losada, CIDOB. Localització dels ODS i lideratge de les ciutats en l'Agenda 2030. Ana Yanci Ortiz, Àrea Metropolitana de San Salvador. ODS i Nova Agenda Urbana a San Salvador. Llorenç Fernández, cap UAPA-Aj. Sant Boi de Llob. Seguiment i avaluació en el desplegament dels ODS i polítiques públiques municipals. Arnau Queralt, Director del CADS de Catalunya. La connexió dels diferents nivells administratius per al desplegament dels ODS.
20: 00h Clausura.

  • Accessible

Activitats relacionades

Contractació i factura elèctrica

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 05/09/2022
On: La Casa de l'Energia

Gas i Aerotèrmia

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 06/09/2022
On: La Casa de l'Energia

Bones pràctiques i eficiència energètica

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 12/09/2022
On: La Casa de l'Energia