Esteu aquí

Ingredients bàsics de la poesia: La llibertat formal

Cèntric_formació_ingredients bàsics poesia

"Ingredients bàsics de la poesia" és un conjunt de trobades divulgatives al voltant de la poesia, on farem un tastet de les tècniques i registres poètics i descobrirem autors i autores, tot gaundint del plaer de la lectura poètica.

En la tercera i darrera sessió, analitzarem la relació entre el fons i la forma d’un poema. Farem un tast de mètrica i un recorregut breu per diversos tipus de rima. També donarem una ullada a alguns dels gèneres clàssics, com ara el haikú, el sonet o el pantum, i l’ús que n’han fet els poetes d’ara, d’abans i de sempre.

A càrrec de Xènia Dyakonova.

Xènia Dyakonova (1985, Leningrad, actual Sant Petersburg) és llicenciada en Teoria de Literatura i Literatura Comparada i autora de tres llibres de poesia en rus. En català ha publicat dos reculls de poemes, Per l’inquilí anterior (Blind Books, 2015, il·lustracions de Miguel Pang Ly) i Dos Viatges (Edicions del Buc, 2020), i un recull d’articles: Apunts de literatura russa i un afegit polonès (Cal·lígraf, 2020). Ha rebut el premi Vidal Alcover de Traducció per Narracions de Nikolai Leskov (Edicions 1984, 2020) i el III Premi PEN de Traducció pel llibre de poemes A banda i banda del petó de Vera Pàvlova (El Gall, 2018). Col·labora amb l’Ara, La Lectora, l’Avenç i el programa Ciutat Maragda de Catalunya Ràdio. També fa classes a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

 

**Totes les activitats estan subjectes a la normativa vigent, sent susceptibles de ser modificades o cancel·lades pel seu compliment.

Cèntric Espai Cultural, espai segur

Tots els aforaments estan dissenyats per respectar les distàncies de seguretat.

Durant l’activitat, és obligatori l’ús de la mascareta.

Cal rentar-se les mans.

Disposem de gel desinfectant.

Cal mantenir la distància de seguretat.

 

Activitat gratuïta amb reserva prèvia només en línia a online.elprat.cat.

No saps com fer la reserva prèvia en línia? Nosaltres t’ajudem!

Posa’t en contacte amb nosaltres i et donarem cita prèvia.

· per correu electrònic a centric@elprat.cat

· trucant al 934 792 968

Activitats relacionades