Esteu aquí

Festival de poesia: Enric Casasses, Teresa Colom i Josep Pedrals

Cèntric_festival de poesia_enric casasses_teresa colom_josep pedrals

Amb aquesta ja arribem a la 15a edició del festival de poesia. Un festival que edició rere edició, converteix la poesia en protagonista indiscutible dels vespres d’estiu al Prat. Enguany, el festival torna a omplir-se de poetes i poetesses que fan constar la multiplicitat abundant d’estils i registres poètics, i també de propostes i formats diferents. 

Els Jardins de Torre Muntadas i la Plaça Porxada del Cèntric seran els espais on es desenvoluparan les quatre sessions d’aquest any. Aquesta tercera sessió comptarà amb les veus d'Enric Casasses, Teresa Colom i Josep Pedrals.

 

Enric Casasses

Enric Casasses (Barcelona, 1951) és un poeta d’obra inclassificable i genuïna, un trobador contemporani, narrador i dramaturg. Va publicar els seus dos primers llibres de poesia, La bragueta encallada (1972) i La cosa aquella (1982), en edicions alternatives. L’any 1991 es publica a l’editorial Empúries una segona edició de La cosa aquella que coincideix amb l’inici del seu reconeixement entre lectors i crítica. Fins avui, té més de 25 llibres de poemes i ha obtingut diversos premis per: No hi érem (Premi de la Crítica el 1993), Calç (Premi Carles Riba 1996) o Plaça Raspall (Premi Joan Alcover el 1998), per exemple. Amb El nus la flor (2018), va rebre el Premi de la Crítica Catalana de poesia i el Premi Lletra d'Or. Assagets (2020) és la seva darrera publicació.

Gran coneixedor de les més variades tradicions, des de la poesia trobadoresca a la poesia surrealista i el moviment dadà, passant pel Renaixement i el Barroc o la cultura underground i la psicodèlia, el 2020 fou guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Teresa Colom

Teresa Colom (La Seu d’Urgell, 1973) és una poeta i escriptora andorrana. Llicenciada en Ciències Econòmiques per la UPF. Ha publicat els poemaris Com mesos de Juny (2001, Premi Miquel Martí i Pol del Govern d’Andorra), La temperatura d’uns llavis (2002), Elegies del final conegut (2005), On tot és vidre (2009, Talent FNAC 2009) i La meva mare es preguntava per la mort (2012). El seu últim poemari és El cementiri de les matrioixques (Proa, 2021). El 2010 estrenava 32 vidres, muntatge poèticteatral. També ha estat codirectora artística de Barcelona Poesia. El 2015 va publicar el llibre de relats La senyoreta Keaton i altres bèsties (Empúries, premi Maria Àngels Anglada 2016), que s’ha traduït al castellà, al francès i al mandarí. L'any 2019 publica Consciència (Empúries), la seva primera novel·la.

Josep Pedrals

Josep Pedrals (Barcelona, 1979) es dedica a la poesia des de diversos fronts: escriu llibres d'investigació en el gènere (assajos novel·lats sobre poètica i vida), recita poesia de forma professional (ha actuat per Europa, Amèrica i Àsia), explica la poesia en cursos i conferències (en Universitats, Instituts i Escoles), difon i divulga la poesia en diversos mitjans de comunicació (actualment a Betevé i El País), ha muntat celebracions poètiques de tot tipus i periodicitat (va conduir durant 13 anys l'històric cicle poètic del bar Horiginal i actualment dirigeix el festival Barcelona Poesia), posa versos a la música de diversos compositors, expandeix la teatralitat del vers i inclou versos en les dramatúrgies d'altri, etcètera.

Les seves principals aportacions en format llibre són Escola italiana (2003), El furgatori (2006), El romanço d’Anna Tirant (2012, premi Lletra d'Or), Exploradors, al poema! (2014) i Els límits del Quim Porta (2018; premi Homo Fabra; premi Llegir en Cas d'Incendi; premi Ciutat de Barcelona de Literatura). És a punt d'aparèixer El joc del penjat (2021).

 

Cal accedir al recinte 10 minuts abans del començament de l’activitat. En cas contrari, l’organització podrà reassignar la localitat a una altra persona.

  • L'aforament és limitat.
  • És obligatori l'ús de la mascareta durant tot l'acte.
  • Cal mantenir la distància interpersonal d’1,5 m.
  • Cal fer rentat de mans amb el gel hidroalcohòlic que es troba a l'entrada del recinte.
  • S'ha de seguir en tot moment les indicacions de l'equip de l'organització. 
  • Es prega arribar amb 25 minuts d'antelació per poder fer l'entrada a l'espai de forma esglaonada.
  • En el cas de no poder venir us preguem que ens ho feu saber a aquesta adreça de correu electrònic centric@elprat.cat .
  • L'organització es reserva el dret d'assignar les localitats per grups d'assistents. No es podran fer canvis en els llocs assignats.
  • **Totes les activitats estan subjectes a la normativa vigent, sent susceptibles de ser modificades o cancel·lades pel seu compliment.

 

  • Accessible

Activitats relacionades