Esteu aquí

Festival de poesia: Bel Olid, David Caño i Mireia Calafell

bel olid, david caño i mireia calafell

El Festival de Poesia del Prat arriba a la seva tretzena edició i els i les poetes tornen a ocupar l'escenari amb la seva veu i obra. 
Enguany, trobareu recitals tant de poetes del Prat com d’arreu del territori. Propostes innovadores i subversives, i un tancament en forma d’espectacle poeticomusical. Tot plegat, amb la col•laboració del Teatre Kaddish.

 

Bel Olid

Bel Olid (Mataró, Maresme, 1977) és escriptora, traductora i professora de llengua a la Universitat Autònoma de Barcelona. Com a autora es dona a conèixer el 2010 gràcies al Premi Documenta per la novel·la Una terra solitària. Ha publicat, també, Models literaris contra l'universal masculí a la literatura infantil i juvenil (2011), La mala reputació (2012) o Vents més salvatges (2016). El 2018 apareix el seu primer poemari, Ferida, udol, viatge, illa.

Col·labora en nombrosos mitjans culturals i a la premsa escrita. Ha estat presidenta del Consell Europeu d'Associacions de Traductors Literaris (CEATL - Conseil Européen des Associations de Traducteurs Littéraires, 2013-2015), i des de març de 2015 és presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

David Caño

David Caño (Olot, 1980) ha publicat set llibres de poesia i realitzat recitals arreu dels Països Catalans i per diferents ciutats Europees, ja sigui en solitari o a partir d'espectacles musicals amb Meritxell Gené, Borja Penalba, Mireia Vives i David Fernàndez.

Nictàlgia és el seu darrer poemari, i ens ofereix el tast d’un viatge urbà, sensorial, emotiu, visceral, amarg, extrem i lluminós per una tradició lírica de creadors que també han transitat per la fosca, i per vorals que sacsegen sense retorn.

Mireia Calafell

Mireia Calafell (Barcelona, 1980) ha publicat Poètiques del cos (Galerada, 2006), Costures (Viena Edicions, 2010) i Tantes mudes (Perifèric Edicions, 2014). Entre els premis que ha rebut, destaquen el Premi de poesia Amadeu Oller 2006, el premi VIII Memorial Anna Dodas 2008, el Josep M. López Picó de Poesia 2009 i la Lletra d’Or 2015 al millor llibre publicat en català per Tantes Mudes. Actualment, és codirectora de Barcelona Poesia.

  • Accessible

Activitats relacionades

Presentació de "El Prat y otros mundos" de Pedro...

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 22/10/2021 de 19:00 a 20:30 h
On: Cèntric Espai Cultural

Ron da error

Tipus: Cinema
Quan: 22/10/2021
On: Cinema Capri