Esteu aquí

El Prat de postal

Les targetes postals van sorgir amb el propòsit de mantenir la comunicació entre les persones de qualsevol indret. La primera que es va emetre al món va ser el 1869. La imatge impresa podia ser de temàtica diversa, des dels monuments més significatius d’una ciutat a un retrat familiar.

L’aparició de nous mitjans de comunicació al llarg del segle XX, i sobretot la irrupció  de les xarxes socials, on la immediatesa i la possibilitat de formar part de la mateixa imatge (els selfies), han provat que les postals es trobin en vies d’extinció. Comprar una postal i el segell, escriure unes línees adreçades a un familiar o amiga/amic i buscar una bústia per a enviar-la és una litúrgia que ha quedat relegada només a les persones nostàlgiques d’aquest objecte de record.

La mostra fotogràfica que es presenta vol reivindicar el valor documental i històric de les targetes postals. Les imatges impreses a les postals són una font importantíssima d’informació que, en el cas del Prat, ens permet veure l’evolució de la ciutat.

  • Accessible

Activitats relacionades

Ecografia d’una autora. Ramona Via 1922-2022

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 30/11/2022 de 19:00 a 20:30 h
On: Cèntric Espai Cultural

Projecció pel·lícula "Mediterráneo" al Cinema Capri

Tipus: Cinema
Quan: 30/11/2022 - 19:30 h
On: Cine Capri