Esteu aquí

Col·loqui Kebyart Ensemble presenta "Interpretant la Història de la música!"

Kebyart Ensemble

Kebyart Ensemble és un quartet de saxofons que neix l'any 2014 en el si de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) integrat per Pere Méndez (l'Ametlla de Mar, 1995), saxo soprano; Víctor Serra (Barcelona, 19915), saxo alt; Robert Seara (Barcelona, 1995), saxo tenor; i Daniel Miguel (Constantí, 1993), saxo baríton. Sota la tutela de Nacho Gascón, professor de saxo i de música de cambra del centre, desenvolupen una formació ambiciosa que pretén sorprendre i captivar el públic, però sobretot innovar en la forma d'entendre el quartet tradicionalment i trencar barreres i cercar a través de la formació d'ensemble noves sonoritats i noves propostes de concert que puguin abastar tot tipus d'estils, creacions i performances per tal de crear un producte original, fresc i especial.

"Interpretant la història de la música!" consta d'un programa molt variat amb peces de Bach, Haydn, Glazunov, Joan Magrané, Mendelssohn, Debussy i Bartók, amb obres originals per quartet de saxos, transcripcions i una obra escrita per ells; i totes vertebrades per aquesta idea de representar la història de la música a través del quartet de saxos.

El nom Kebyart pretén reflectir les possibilitats sonores del quartet de saxos. Kebyart prové d'un dels conjunts instrumentals tradicionals d'Indonèsia, el gamelan gong kebyar, original de l'illa de Bali. Kebyar significa "el procés de la floració", i es refereix als canvis explosius de tempo, dinàmica, caràcter....

Com a quartet han estat guardonats amb diferents premis d'interpretació de música de cambra com el 2n premi a la 84a edició del Concurso Permanente de Joventudes Musicales de España, 1r premi al X Concurs Internacional de Música de Cambra Higini Anglès i també van ser premiats com a finalistes a l'11a edició del prestigiós Concurs Internacional de Cambra de les Corts, entre d'altres.

Han participat a diferents festivals, com el Reus Windfest, a la 16a edició del Festival de Música de Cambra de Vinaròs i al Joves & Clàssica a la Casa Elizalde de Barcelona, organitzat per Joventuts Musicals de Barcelona. Participaran al festival 30 Minuts de Música de la Fundació Mas i Mas.

 

En acabar el concert hi haurà col·loqui amb els músics

 

Servei d'acollida gratuït per a famílies amb fills menors de dotze anys, consulteu les condicions

  • Accessible

Activitats relacionades