Esteu aquí

Cicle Terra de Llibres: presentació de "El viaje del animal", de Mariano Martínez

centric_presentacio_llibre_mariano_martinez

El poeta i activista Mariano Martínez publica aquest 2021 El viaje del animal (Eolas ediciones), on alguns dispositius poètics tracen continuïtat i coherència respecte a Cuando el pan (2016). Si llavors apareixia el motiu del viatge i les figures de l’animal i la natura com a metàfores d’una ferida lluminosa, aquí resulta que “somos animales iluminados / rumor y nostalgia de rio, / rama caliente”. Al marge de la deriva social i política, l’arrel que sosté el llibre és que, més enllà de qualsevol simulacre, la vida és possible, “la materia del alfabeto latido / que se abre al mundo”.

L'acte el presentarà Gustavo Duch, poeta i activista en l'àmbit de l'agroecologia, coordinador de la revista Sobirania Alimentaria · Biodiversidad y Culturas, i col·laborador de moviments camperols com La Vía Campesina o Plataforma Rural.

Mariano Martínez. Barcelona, 1976. És llicenciat en Humanitats i cursa un Màster en Turisme Sostenible. Durant una dècada va formar part del col·lectiu Sopa de poetes, el programa de ràdio del qual va deixar empremta en el panorama poètic nacional. Ha publicat els llibres de poemes Interiores para el desarraigo (2005) i Cuando el pan (2016) de manera individual; Piedra papel tijera (2008), Tripolar (2013) i l'assaig Radiaciones. Trazos de 17 poetas contemporáneos (2014) amb Sopa de poetes.  Ha estat editor i disenyador, i actualment exerceix com a comunicador de projectes d'ecogastronomia i sostenibilitat.

 

Activitat amb aforament limitat.

  • Accessible