Esteu aquí

BuenaAventura Tamayo

BuenaAventura Tamayo. Un projecte de la companyia Kaddish Kolmanskop

Projecte expositiu BuenaAventura Tamayo
Un projecte de la companyia Kaddish Kolmanskop (Laura Tamayo, María Donoso, Josep Carreras, Mónica Hernández, Guillem Gefael)

"BuenaAventura Tamayo és un viatge. Un viatge per conèixer el meu avi. Per entendre la meva relació amb ell. Per sentir com conviuen dins meu l'amor i l'admiració. Quina influència ha tingut en la meva carrera artística.

Per una llarga carretera, dintre d'una autocaravana, hem anat travessant paisatges per conèixer la seva figura, per entendre d'on neix la seva actitud. Una energia autèntica, lliure, transgressora, còmica, sensible. Una energia que irradia i que junt amb l'equip que m'acompanya hem anomenat Actitud Tamayo. L'Actitud Tamayo és una força que t'inspira, que t'impulsa, que et deixa sorprès. Els meus amics i jo hem volgut recorre el país desfent les passes que el van portar al Prat fins arribar de nou a ell. Ell és l'última i més important peça de la seva obra. I el Centre d'Art Torre Muntadas és la darrera aturada d'aquest viatge al costat del meu avi, del nostre amic, Ventura Tamayo."

Laura Tamayo (membre de la companyia Kaddish Kolmanskop)

---
Exposició com espai viu d'intervenció
La exposició BuenaAventura Tamayo pretén generar un espai on els visitants puguin conèixer l'actitud de Ventura Tamayo, contagiar-se i posar-la en pràctica allà mateix, i ser creadors/es de la seva pròpia visita. L'exposició és un viatge amb tres parades: la primera, presenta allò més íntim de Ventura Tamayo, el que més s'aproparia a casa seva, el lloc on tot succeeix. A continuació trobem el taller, allà on el material t'envolta i on posar en marxa els dispositius d'acció i possibilitats obertes al públic, per tal de generar les seves pròpies respostes que queden com intervencions a la mateixa sala. Una invitació ferma a què el públic accioni amb el material i transformi l'espai, si ho creu convenient, i un lloc on es podrà veure el procés de la companyia Kaddish-Kolmaskop i dels diferents agents participants (joves, grup d'acompanyament, col·lectius i artistes convidats). Per acabar, Tamayo i el món, recollirà el viatge realitzat, el passeig en caravana per la seva història.

Taller i espai de trobada
L'espai viu expositiu podrà visitar-se i ser intervingut tant pel públic com per Ventura Tamayo en qualsevol moment.

Durant l'exposició, el col·lectiu realitzarà accions i invitacions a artistes, grups escolars i altres agents culturals i educatius de la ciutat a activar l'exposició.

---

Amb l'acompanyament de: Teresa Rubio, Laia Ruz, Kevin Guerrero (Joves Prat).
Amb la col·laboració de: Josep Piñol, Teatre Kaddish, Grups Antena.

---

Del 13 de desembre de 2018 a l’10 de febrer de 2019

Tancat els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2018; 1 i 6 de gener de 2019
Sala d'Art Josep Bages. Centre d'Art Torre Muntadas.

 

Activitats relacionades

Spider-Man: Cruzando el Multiverso

Tipus: Cinema
Quan: 03/06/2023
On: Cinema Capri

Jornades extremenyes al Parc Nou

Tipus: Proposta
Quan: 03/06/2023 - 19:00 h
On: Parc Nou