La imatge de Festa Major: Laia Ruz

El cartell de la Festa Major 2023 és obra de l’artista pratenca Laia Ruz (@ruzilustra). És una il·lustradora molt lligada al Prat, artista multidisciplinària i en constant formació. En les seves pròpies paraules: “Entenc l’art com una mena d’exorcisme”.

La Laia ha realitzat diferents treballs vinculats a projectes de la ciutat. Alguns dels més destacats són el cartell de la Fira Avícola 2018, la il·lustració de gran format Retorn al bosc per a l’exposició ArtVinguda, així com col·laboracions i projectes amb el dispositiu de suport a la creació \Unzip Arts Visuals.

Ella mateixa ens explica la seva proposta per la imatge de Festa Major: 

Heu vist la Font del gall? Què us heu pensat, que només és una cresta allí posada? Una mica "gore" la idea, no? Per descomptat a sota hi ha la resta del gall, dormint. No ho sabíeu? Doncs aquest any surt a celebrar la Festa Major amb tots nosaltres!

El cartell de Festa Major és un encàrrec que he volgut fer des que vaig començar a dedicar-me professionalment a la il·lustració.

Com a nena, recordo quan els meus pares em portaven a treure els gegants de bon matí, amb la colla, i esmorzàvem totes plegades una botifarra amb seques a L'Artesà. El passeig tradicional per la fira d'atraccions amb els avis i cosins, els focs que m'encegaven i em feien plorar els ulls, però que, així i tot, m'encantaven... Més tard com a jove, recordo fer samarretes casolanes amb els amics, dels qui no em separava tan bon punt feien el pregó fins als focs de cloenda... Segur que tots els Pratencs i Pratenques podem escriure un llibre amb anècdotes de Festa Major. 

Les coses van evolucionant i pots viure la Festa des d'altres prismes. I això és el meravellós, que tothom hi té cabuda i hi ha múltiples maneres de viure-la.  Els castells, els dimonis, els gegants, les colles, els concerts, la fira...

La Festa Major són les persones pratenques i jo en vull gaudir fins al final. Sense amics i família no hi ha Festa Major.

Visca la Festa Major!

Laia Ruz