Salutació de l'alcalde

Per fi ho podem dir: torna la Festa Major!

Per fi ho podem dir: torna la Festa Major! La de sempre, la més xamosa i més galana. I ho celebrem fent que duri un dia més!

Tenim moltes ganes de tornar-nos a trobar i a abraçar a places, a carrers. D'anar al Toc d'inici, d'emocionar-nos a la Diada castellera, d'admirar la Trobada gegantera, de saltar al Correfoc. De ballar i ballar plegats i plegades, prenent un vermut al Fondo o de nit en concerts. De córrer la cursa i participar en actes esportius. D'àpats familiars, de passejades per la fira d'atraccions, de viure les arts en viu, de trobades amb amics... En definitiva, de cridar a ple pulmó allò de “Salut, foc, i que cremi la plaça”. I per poder-ho fer bé, enguany hem decidit que la Festa Major tingui un dia més. Cinc dies per celebrar, plegats i plegades, que el nostre lloc al món torna a bategar vibrant.

Celebrar, entre d’altres, que per fi hem superat la pandèmia. Però aprenent algunes lliçons que ens han fet millorar. També pel que fa a la Festa Major. L'any passat ens vam haver d'adaptar a un context sanitari complicat, descentralitzant la festa, i això ens va portar a descobrir nous espais que van funcionar. Per això enguany en mantenim alguns, com la plaça de Louis Braïlle o La Cirquera a la plaça de Sant Jordi. Una altra novetat d'enguany és la Zona Jove Estació, mentre que també tindrem més activitats a Sant Cosme, al CEM Julio Méndez.

Torna la Festa Major, de sempre, que és una festa de tothom i per a tothom. De tothom, perquè aquest programa que teniu a les mans és fruit de l'esforç de molts serveis municipals començant pels de Cultura i també dels centenars de veïns i veïnes que hi posen el seu gra de sorra des de desenes d'entitats de cultura popular, regionals, culturals... També és fruit del talent de la nostra cartellista d'enguany, la creadora pratenca Núria Oreja. Tot aquest talent i aquest esforç són el que fan especial la nostra ciutat, una ciutat sorprenent, que enamora tothom qui la coneix, com el pregoner d'enguany: el periodista radiofònic Sique Rodríguez. Un lleidatà de naixement que va descobrir el Prat per amor, i que s'ha convertit en un apassionat de la ciutat que ja descriu com un dels seus llocs al món.

La festa és de tothom i també per a tothom, perquè és un moment per celebrar la comunitat, el conjunt de persones ben diverses que formem el Prat. Celebrem aquesta diversitat en una festa on només en poden quedar fora el masclisme, la LGBTI-fòbia, el racisme i la discriminació de qualsevol mena. Gaudim, gaudim esbojarradament, però sempre amb respecte, llibertat i responsabilitat.

Pratencs i pratenques, gaudiu d'una molt bona Festa Major!

Visca el Prat!

 

Lluís Mijoler Martínez

L’alcalde