Salutació de l'alcalde

Celebrem la cultura, celebrem el prat, celebrem la Festa Major!

El mes de setembre al Prat és sinònim de Festa Major. Quan els dies es van escurçant i el curs acaba de començar, els pratencs i les pratenques acomiadem l’estiu i ens retrobem a la ciutat, amb uns dies d’esbarjo, de diversió i de celebració, amb la família, el veïnat i les amistats per celebrar la nostra festa, xamosa i galana.

Des del Toc d’inici -divendres a la tarda- fins el darrer esclat dels focs -dilluns a la nit-, durant quatre dies podrem gaudir d’una àmplia oferta d’activitats pensades per a totes les persones de la ciutat. Des de les activitats de cultura popular, com el Pratifoc o la Diada Castellera, fins als concerts, passant per una bona pila d’espectacles teatrals. Des de cites esportives com la Cursa Popular fins a d’altres de culturals com El Prat Nocturn. En espais tradicionals com la plaça de la Vila, d’altres que ja fa molt de temps que han esdevingut escenaris irrenunciables de la festa com el Fondo d’en Peixo o La Cirquera, i alguns que en els darrers anys s’han sumat a la nostra Festa Major, com la Zona Jove Estació o el CEM Julio Méndez, podrem gaudir d’un programa ampli amb un nexe comú: la celebración de la cultura.

Una cultura que s’expressa de forma ben diversa, però que té sempre quelcom en comú: que ens ajuda, a través del teatre, de la música, de la cultura popular o de les arts plàstiques, entre d’altres, a fer comunitat: a gaudir i celebrar la vida plegats i plegades. I que ens convida a somniar i eixamplar els nostres horitzons. Per això a vegades la cultura és perseguida per aquells que no voldrien que somniéssim i féssim comunitat, aquells que ens voldrien aïllats i resignats. I per això, precisament, reivindiquem i celebrem la cultura en totes les seves formes per la Festa Major.

Reivindiquem cultura com la que fa el pregoner d’aquest 2023, el fotoperiodista David Airob, amb les seves fantàstiques instantànies, a través de les quals en els darrers anys ha reflectit la intensa vida pratenca amb amor i estima per la nostra ciutat. I reivindiquem cultura com la dde la pratenca Laia Ruz , a través de les seves il·lustracions, que enguany ens brinda el cartell de la Festa Major.

Una festa que no seria possible sense la implicació de desenes d’entitats de la nostra ciutat. I tampoc seria posible sense l’esforç de tants equips municipals que s’impliquen en la preparació del programa i dels espais de la festa, perquè tot funcioni sobre rodes. A tothom, moltes gràcies per la vostra implicació i la vostra contribució a fer una gran Festa Major.

Gaudim-la amb plenitud. Gaudim-la amb intensitat i com millor ho preferim. Perquè a la nostra ciutat i a la nostra Festa Major tothom hi té cabuda. Només hi tenen barrat el pas el masclisme, el racisme, la LGBTI-fòbia o qualsevol altre tipus de discriminació i assetjament. Gaudim-la, inclús esbojarradament, però sempre amb llibertat, respecte i responsabilitat.

Pratencs i pratenques, que tingueu una molt bona Festa Major!

Visca la cultura, visca el Prat i visca la nostra Festa Major!

 

Lluís Mijoler Martínez

L’alcalde