Secundària


Tags: Educació

L’educació secundària és l’etapa d’escolarització obligatòria per als infants de 12 a 16 anys. Al Prat hi ha 7 centres públics i 3 centres privats-concertats on es pot cursar.

1

Institut Baldiri Guilera

Carrer del Mestre Vigo i Garreta 0001, BX
2
3

Institut Escola del Prat

Carrer del Riu Túria 0002-0004
4

Institut Escola Pepa Colomer

Carrer del Tibidabo 0003
5

Institut Estany de la Ricarda

Passatge de Salvador Espriu 0001-0003
6

Institut Ribera Baixa

Carrer d'Aneto 0002, BX
7

Institut Salvador Dalí

Avinguda del Pare Andreu de Palma 0001-0003
8

Col·legi La Seda de Barcelona

Plaça del Pintor Grau Sala 0005
9

Escola Mare de Déu del Carme

Carrer del Doctor Robert 0005-0009
10

Com es pot fer la preinscripció a un centre públic o concertat?

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha  publicat les dates per al període de preinscripció escolar per als ensenyaments d’educació secundària obligatòria, que serà del 9 al 21 de març de 2022

Aquest tràmit es reactiva després de la suspensió efectuada a consequència de la situació d’alarma de salud per la COVIDd-19  amb modificacions importants.

Enguany, l’OME seguirà col·laborant donant suport als centres però per qüestions d’organització no recepcionarà cap preinscripció

 

Tràmit online

El tràmit es farà online a través del portal preinscripcio.gencat.cat, presentant el formulari telemàtic i enviant la documentació necessària (escanejada o fotografiada) mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Cal utilitzar la sol·licitud amb suport informàtic. S’hi pot accedir mitjançant un ordinador, una tauleta tàctil o un telèfon mòbil. Una vegada enviades les dades s’obté el resguard de la sol·licitud. Aquest resguard s’ha d’enviar per correu electrònic a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció. Juntament amb el resguard de la sol·licitud de preinscripció cal presentar la documentació escanejada o fotografiada.

En emplenar la sol·licitud amb suport informàtic trobareu un espai que cal omplir amb l'identificador de l'alumne o alumna. Els nens que es preinscriuen a P3 o que són nous en el sistema educatiu de Catalunya encara no en tenen; per als alumnes matriculats des del curs 2015-2016 en centres educatius de qualsevol titularitat és una dada obligatòria que han de facilitar els centres on estan escolaritzats o també es pot consultar l'identificador de l'alumne a través del web del Departament d'Educació de la Generalitat o, si fos el cas, al centre on ha estat escolaritzat l’any anterior.

 

Jornades de portes obertes i webs dels centres educatius.

Tant l’horari d’atenció com la resta d’informació la podeu consultar al web de cada centre. Des d’aquest enllaç podeu accedir a la informació sobre els centres de la ciutat. 

És important que les famílies estigueu ben informades sobre les característiques i els projectes educatius dels centres per  poder  fer la tria del vostre centre.

Aquest any les jornades de portes obertes es realitzarán exclusivament online, per això es convida a les famílies a entrar a l'enllanç o al web dels centres, on podreu trobar informació  de les dates i espais on cada centre educatiu farà la seva presentació.

 

Com estan distribuïts els centres educatius?

Les escoles de la ciutat estan distribuïdes en 4 zones (carrerer). Aquesta zonificació es té en compte en la preinscripció escolar.

Cada escola té assignat dos instituts en els quals té preferència d’admissió, a excepció de l’Escola Jaume Balmes que en té tres.

Consulteu els diferents continguts informatius:

Institut El Prat de Llobregat (Fondo d'en Peixo)

Centre d'educació secundària obligatòria (ESO) de dues línies que entrarà enfuncionamen...

Institut Salvador Dalí

Fundat el 1985, s’adapta a les noves realitats i a les necessitats de l’alumnat.

Institut Estany de la Ricarda

Centre innovador, vinculat a projectes europeus d’innovació, de noves tecnologies i...

Institut Ribera Baixa

Fundat el 1996, ofereix un acompanyament individual als seu alumnat.