Secundària


Tags: Educació

L’educació secundària és l’etapa d’escolarització obligatòria per als infants de 12 a 16 anys. Al Prat hi ha 7 centres públics i 3 centres privats-concertats on es pot cursar.

1

Institut Baldiri Guilera

Carrer del Mestre Vigo i Garreta 0001, BX
2
3

Institut Escola del Prat

Carrer del Riu Túria 0002-0004
4

Institut Escola Pepa Colomer

Carrer del Tibidabo 0003
5

Institut Estany de la Ricarda

Passatge de Salvador Espriu 0001-0003
6

Institut Ribera Baixa

Carrer d'Aneto 0002, BX
7

Institut Salvador Dalí

Avinguda del Pare Andreu de Palma 0001-0003
8

Col·legi La Seda de Barcelona

Plaça del Pintor Grau Sala 0005
9

Escola Mare de Déu del Carme

Carrer del Doctor Robert 0005-0009
10

Com es pot fer la preinscripció a un centre públic o concertat?

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha  publicat les dates per al període de preinscripció escolar per als ensenyaments d’educació secundària obligatòria, que serà del 17 al 24 de març 2021.

Aquest tràmit es reactiva després de la suspensió efectuada a consequència de la situació d’alarma de salud per la COVIDd-19  amb modificacions importants.

Enguany, l’OME seguirà col·laborant donant suport als centres però per qüestions d’organització no recepcionarà cap preinscripció

 

Tràmit online

El tràmit es farà online a través del portal preinscripcio.gencat.cat, presentant el formulari telemàtic i enviant la documentació necessària (escanejada o fotografiada) mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Cal utilitzar la sol·licitud amb suport informàtic. S’hi pot accedir mitjançant un ordinador, una tauleta tàctil o un telèfon mòbil. Una vegada enviades les dades s’obté el resguard de la sol·licitud. Aquest resguard s’ha d’enviar per correu electrònic a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció. Juntament amb el resguard de la sol·licitud de preinscripció cal presentar la documentació escanejada o fotografiada.

En emplenar la sol·licitud amb suport informàtic trobareu un espai que cal omplir amb l'identificador de l'alumne o alumna. Els nens que es preinscriuen a P3 o que són nous en el sistema educatiu de Catalunya encara no en tenen; per als alumnes matriculats des del curs 2015-2016 en centres educatius de qualsevol titularitat és una dada obligatòria que han de facilitar els centres on estan escolaritzats o també es pot consultar l'identificador de l'alumne a través del web del Departament d'Educació de la Generalitat o, si fos el cas, al centre on ha estat escolaritzat l’any anterior.

 

Jornades de portes obertes i webs dels centres educatius.

Tant l’horari d’atenció com la resta d’informació la podeu consultar al web de cada centre. Des d’aquest enllaç podeu accedir a la informació sobre els centres de la ciutat. 

És important que les famílies estigueu ben informades sobre les característiques i els projectes educatius dels centres per  poder  fer la tria del vostre centre.

Aquest any les jonades de portes obertes es realitzarán exclusivament online, per això es convida a les famílies a entrar a l'enllanç o al web dels centres, on podreu trobar informació  de les dates i espais on cada centre educatiu farà la seva presentació.

 

Com estan distribuïts els centres educatius?

Les escoles de la ciutat estan distribuïdes en 4 zones (carrerer). Aquesta zonificació es té en compte en la preinscripció escolar.

Cada escola té assignat dos instituts en els quals té preferència d’admissió, a excepció de l’Escola Jaume Balmes que en té tres.

Consulteu els diferents continguts informatius:

Institut El Prat de Llobregat (Fondo d'en Peixo)

Centre d'educació secundària obligatòria (ESO) de dues línies que entrarà enfuncionamen...

Institut Salvador Dalí

Fundat el 1985, s’adapta a les noves realitats i a les necessitats de l’alumnat.

Institut Estany de la Ricarda

Centre innovador, vinculat a projectes europeus d’innovació, de noves tecnologies i...

Institut Ribera Baixa

Fundat el 1996, ofereix un acompanyament individual als seu alumnat.