Torre Muntadas a Interseccions

Unzip_el_centre_dart_torre_muntadas_dins_dinterseccions_1

En el marc del Programa IntersECCions, el Centre d’Art Torre Muntadas treballa conjuntament amb l’Escola d’Arts del Prat i alguns centres educatius de la ciutat en el disseny i implementació de projectes artístics dins de les escoles. 

El nostre objectiu és relacionar processos educatius i creatius posant en marxa les transformacions que això activa, incorporant-les en la mida del possible a les accions que s’impulsen des del propi centre; i difondre i fer extensius a la ciutat els aprenentatges i estratègies viscudes treballades de forma conjunta.

Edició actual: Desglaçant l’exposició: Can Rigol

En el curs escolar 2020-2021, els tres agents implicats (Centre d’Educació Especial Can Rigol, Escola d’Arts Visuals del Prat i Centre d’Art Torre Muntadas), treballem plegats per aprendre, discutir i rellegir les obres d’art.

L’eix es planteja al voltant de la qüestió de la legitimitat de l’art dins els centres artístics que sovint, ofereixen una mirada única per observar les obres exposades. Aquest projecte aporta unes altres mirades de l’alumnat des de la pluralitat funcional, trencant les jerarquies establertes entre lectures de l’art des de professionals i abandonant la idea de l’artista com algú llunyà. 

L’objectiu final del projecte és que el grup d’alumnes organitzi una visita guiada per l’exposició 112/108 Accions: desglaçar de Carla Palacios, seleccionada a la modalitat Exposició de la convocatòria d’Arts Visuals /Unzip 2020 i que ha estat exposada a la Sala d’Art Josep Bages entre desembre de 2020 i abril de 2021. 

Consulta al web d’IntersECCions

Guia inclusiva d'educació en les arts

Guia diversitat edició 2021

Aquesta guia es va elaborar entre docents i professionals de l'Escola d'Educació Especial Can Rigol, l'Escola d'Arts Visuals del Prat i /Unzip Torre Muntadas. És un recull d'idees sobre com fer que centres educatius i culturals proposin les seves accions de forma més integradora, tenint en compte la diversitat de persones que visiten i viuen aquests espais. Aquesta nova edició es va realitzar al curs 2020-2021 amb el projecte Desglaçant l’exposició: Can Rigol, sumant les experiencies dels educadors Laia Ruz i Guillem Gefaell.

Descarrega PDF (pdf - 875028 bytes)

Edicions anteriors

unzip_interseccions_can_rigol

Projecte d'Arts Visuals a l'Escola Can Rigol durant aquest curs posa al centre les arts com a forma interdisciplinar de treballar amb l’alumnat. A més, aposta per co-generar i difondre un decàleg de bones pràctiques sobre el tractament de les diversitats en els centres educatius i culturals. Més informacio al web del programa IntersECCions. 

Contingut relacionat

Art en família

Activitats obertes per a famílies amb infants d’entre 5 i 9 anys.

La Transformadora

Projectes trimestrals que posen en relació les propostes d’arts visuals que s’impulsen...

Arts Visuals a IntersECCions

Projectes en l'àmbit de les arts visuals