Esteu aquí

L’arribada del Metro, una gran notícia

Metro al Prat

Febrer 2016

Aquest mes de febrer, la ciutadania comptarà amb set parades al municipi del Prat de la línia L9 del metro, la qual cosa significa una important millora per a la mobilitat en transport públic, tant dins del municipi com a l’àrea metropolitana i Barcelona. 

El metro és un benefici per a la ciutat del Prat, ja que connecta tots els barris amb les principals àrees d’equipaments, com són la zona de l’Estruch, la plaça de Catalunya, la plaça de la Vila, la plaça de l’Aigua, etc. Alhora, millora el transport cap a les àrees de treball de molts pratencs i pratenques, com són el Mas Blau, la zona aeroportuària, Mercabarna i la Fira, i apropa més fàcilment els estudiants a la zona universitària de Barcelona. 

Un altre efecte positiu d’aquesta posada en funcionament de la L9 Sud és el de potenciar la intermodalitat de l’estació de trens, que ara ja compta amb serveis de rodalies, busos i taxi i, que en un futur proper serà punt de connexió de l’aeroport i la Fira a través de les línies de trens regionals. I si parlem de l’aeroport, amb aquesta línia també es dóna resposta a la preocupació de sempre de l’Ajuntament per tenir una millor mobilitat en transport públic a 
l’aeroport, amb el doble objectiu de donar servei a la ciutadania del Prat i de minimitzar l’impacte ambiental que causa el transport privat.

La construcció d’aquesta obra d’infraestructures, competència de la Generalitat, ha comptat, des de l'inici, amb la col·laboració i la participació de l’Ajuntament del Prat, que ha donat el punt de vista local al projecte. En totes les negociacions que s'han fet, el consistori ha treballat per tal que el traçat d’aquesta línia cobrís les necessitats de mobilitat del municipi i es preservés la seguretat de la ciutat, per la qual cosa la línia de túnels no passa per sota de cap edifici. Aquesta posada en funcionament del metro és motiu d’alegria i a partir d’ara, tots nosaltres tenim una altra raó més per optar per moure’ns en transport públic.

 

Luís Tejedor
L’alcalde