Esteu aquí

Viu l’estiu al Cèntric

La poesia i la música, protagonistes dels vespres a la plaça Porxada

Festival Poesia 2023

Media Root

dimarts, 13 juny, 2023 - 14:45

El Cèntric Espai Cultural ha preparat per aquests mesos diferents propostes per gaudir la cultura durant l’estiu. Com és habitual, la poesia, la música i la lectura tindran un protagonisme especial en aquest conjunt d’activitats, que s’emmarquen en la programació d’estiu del Prat.

Taller de poesia escènica

A partir del 19 de juny,  i durant tres dilluns, podeu participar en el taller Del paper a l’escena: Taller de poesia escènica, a càrrec d’Ale Oseguera , poeta, actriu i una figura reconeguda en l’àmbit de l’slam poetry. Obert a tothom, i sense que calgui tenir experiència prèvia en l'àmbit de l'escriptura ni en el de l'actuació, el curs proporcionarà les eines i les tècniques necessàries per treballar la veu, el moviment corporal i la presència a l’escenari, a fi de portar a escena un text poètic. Ja estan obertes les inscripcions a online.elprat.cat

Festival de poesia

El festival de poesia arriba a la seva 17a edició. Una cita que, any rere any, converteix la poesia en una de les protagonistes destacades dels vespres d’estiu al Prat. Al llarg de quatre sessions, la plaça Porxada del Cèntric reunirà les veus de diferents poetes i poetesses, en un ampli ventall d'estils i formats. Serà els dimarts a les 21 h.

El 27 de juny tindrà lloc la primera de les quatre sessions d’enguany. La vetllada acollirà els versos de tres gran noms de la poesia catalana actual, com són Esteve Plantada, Gabriel Ventura i Míriam Cano.

Una setmana més tard, la sessió del 4 de juliol donarà veu a autors i autores pratencs o vinculats a la nostra ciutat, com són Cristina Díez, Irene Ruiz, Conxita Herrero i Toni Junyet.

Enguany torna al festival al poetry slam, també conegut com poesia escènica, amb Crisal Rodríguez, Iñaki C. Nazabal i Marta B. La cita serà l'11 de juliol.

I com a cloenda, el festival acollirà el 18 de juliol l'espectacle poètic-musical del col·lectiu Las Hermanas del Desorden, una proposta fresca que barreja teatre, cabaret, rock i poesia.

Podeu descarreguar el cartell amb totes les sessions aquí.

Projecció a la fresca del musical 42nd Street (La Calle 42)

El  dijous 13 de juliol, a les 21 h, es podrà veure a la plaça Porxada del Cèntric el famós musical de Broadway 42nd Street (La Calle 42). El muntatge que es projectarà és una espectacular producció enregistrada el 2019 en el Theatre Royal Drury Lane de Londres. El musical compta amb estrelles del gènere com Bonnie Langford i Tom Lister, acompayats d'un repartiment enlluernador de ballarines de claqué. En el terreny musical, la proposta (que es podrà veure en anglès amb subtítols en castellà) regala cançons icòniques com 42nd Street, We’re In The Money, Lullaby Of Broadway, o Dames and I Only Have Eyes For You.

L’Illa de la lectura

Pel que fa als infants de 9 a 12 anys, els dies 4 i 18 de juliol a les 17.30 h, la Biblioteca Antonio Martín acollirà el taller de dinamització lectora amb sorpreses i experiments literaris. Aquesta activitat, dissenyada per despertar la curiositat literària dels joves lectors, permetrà descobrir diferents tipologies de llibres. 

Podeu seguir totes les activitats estivals a  les xarxes socials del Cèntric Espai Cultural i consultar la web elprat.cat/viulacultura.

 

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 24 maig, 2024 - 11:45

L'Ajuntament atorga 244.175 euros en 1.191 ajuts per a les activitats d'estiu 2024

Tot el catàleg d’activitats a elprat.cat/estiu

dijous, 23 maig, 2024 - 11:00

La Jornada de teatre Intercentres celebra la seva 3a edició

L’alumnat de 4 escoles es reuneix a l’Artesà per gaudir del teatre

dimecres, 22 maig, 2024 - 15:00

“Dones amb història i present": una mostra del PFI de l'INS Les Salines al Ribera

El passat 14 de maig va inaugurar-se l'exposició "Dones amb història i present". Aquesta mostra, organ...