Esteu aquí

Del paper a l’escena: Taller de poesia escènica

cèntric_taller poesia_2023

Aprendrem a dur a escena un text poètic, ja sigui per recitar-ho en veu alta, en una Poetry Slam o com una peça de performance. Amb eines de la dramatúrgia i el teatre, aprendrem a treure tot el partit possible al text per amplificar les seves formes d’expressió. Es farà un recorregut teòric per les formes de la poesia escènica més rellevants de la història i després una part pràctica que inclou l’anàlisi literari i el plantejament escènic. Es treballarà la veu, el moviment corporal i la presència a l’escenari.

​A càrrec d’Ale Oseguera

Ale Oseguera és autora dels poemaris Tormenta de Tierra (2016), Un hotel de cinco estrellas sobre un cementerio (2019) i Mi rostro es un mapa de mi cuerpo (2023). En el gènere narratiu ha publicat la novel·la Realidad en Mono (2020).

Com actriu de teatre, va ser part de l’elenc de Murmullos (Dir. Beto Ruiz, Mèxic), una adaptació pròpia basada en la novel·la Pedro Páramo de Juan Rulfo. A Barcelona ha format part dels espectacles Crímenes ejemplares de Max Aub i Expendeduría poética.

Actualment, produeix i dirigeix espectacles amb la companyia de poesia i performance Las Hermanas del Desorden, de la qual és cofundadora.

  • Accessible

Cursos relacionats

Calidoscopi literari: Història i ficció

Tipus: Lectura i escriptura
Quan: Del 07/10/2024 al 09/12/2024
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Inscripcions Obertes