Esteu aquí

Un novembre amb molta música al Cèntric

Concerts d’entitats musicals locals, solistes de renom i òpera, entre les propostes musicals d’aquestes setmanes a l’Auditori

centric_concert_marco_mezquida

Foto: Mireia Miralles

dimecres, 17 novembre, 2021 - 10:00

La segona quinzena de novembre arriba carregada de música en el Cèntric Espai Cultural. Propostes variades, per a tots els públics i centrades en l’àmbit de la música no amplificada.

Concerts de Santa Cecília

Després del parèntesi de l’any passat a causa de la pandèmia, enguany el Cèntric torna a acollir els tradicionals concerts de Santa Cecília de diferents entitats musicals de la ciutat.

D’aquesta manera, el 21 de novembre l’Auditori rebrà la Banda de Música del Prat. La formació oferirà un repertori de músiques de pel·lícules, entre les quals es podran escoltar bandes sonores de films com Avatar, Harry Potter, La La Land, Como entrenar a un dragón o Joc de Trons.

Una setmana més tard, el 28 de novembre serà el torn de l'Associació Musical del Prat. En aquest concert actuaran l'Orquestra de guitarres "Sonare" de l'Associació i el duet "Deu cordes", integrat per la violinista Paulina Sánchez i el guitarrista Juan R. Arceo (director de l'orquestra de guitarres de l'Associació).

Marco Mezquida al piano

Aquestes setmanes també tindrem ocasió de gaudir del concert d’una figura de reconegut prestigi en el panorama musical actual. El pianista Marco Mezquida aterrarà a l’Auditori del Cèntric el proper 27 de novembre, on farà gala de la seva indòmita i inclassificable naturalesa artística. Un concert on el músic menorquí conjugarà jazz d'avantguarda, música contemporània i tècniques esteses de piano amb música popular, sons folklòrics i melodies pop.

Viu l’òpera!

En el marc de la difusió de la música clàssica que treballa el Cèntric, el cicle Viu l’òpera! segueix oferint cada mes projeccions de grans òperes enregistrades en els principals teatres lírics del món. Nabucco, la cèlebre obra de Giuseppe Verdi basada en l’Antic Testament, és la proposta que es podrà veure el 19 de novembre, en una projecció enregistrada el 2017 en el Festival Arena de Verona. Trobareu les claus d'aquesta òpera en aquest vídeo elaborat per la divulgadora musical María José Anglés.

A les portes de les dates nadalenques, el dia 3 de desembre es podrà gaudir de la projecció del famós ballet El Trencanous de Txaikovski, en una producció enregistra l’any passat a la Royal Opera House. Per gaudir més i millor d’aquest clàssic de Nadal, la xerrada divulgativa prèvia “Univers Txaikovski”, a càrrec de Miquel Àngel Martínez, recorrerà l’obra del compositor rus.

Podeu consultar tota la programació del cicle Viu l’òpera! aquí.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 30 setembre, 2022 - 11:00

"Cossos en escolta” ens convida a explorar diferents maneres de fer art, des de la col·lectivitat

Col·lectius, entitats i dones de la ciutat participen en el projecte de la...

dijous, 29 setembre, 2022 - 15:00

Prop de 70.000 persones han gaudit del prop d’un centenar d’activitats de la Festa Major del Prat

L’Ajuntament ha fet avui una primera valoració de la Festa Major del Prat, a...

dijous, 29 setembre, 2022 - 14:30

Una tardor plena de música a La Capsa

Xerrades, cançó protesta, punk, indie, música local i molta energia a la...