Esteu aquí

Torna l’òpera a la fresca, ara des de casa

El Cèntric se suma un any més a la proposta "Liceu a la fresca"

liceu_a_la_fresca_2020_carmen

dimecres, 17 juny, 2020 - 09:00

Les òperes a la fresca són un clàssic de la programació estiuenca del Cèntric Espai Cultural. En el seu objectiu d’apropar el gènere operístic a un públic ampli, facilitant-ne l’accessibilitat i diversitat a aquest corrent musical, el Cèntric se suma cada any a l’iniciativa "Liceu a la fresca" que proposa el Gran Teatre del Liceu. Enguany, atesa la situació d’excepcionalitat que vivim, no es podrà gaudir de la projecció en el format habitual. No obstant, el #LiceuALaFresca es podrà seguir des de casa a través del Canal 33 de Televisió de Catalunya, el 20 de juny a les 22 h, i el 5 de juliol a les 00 h a La 2 de TVE.

Carmen de Bizet

L’òpera que es projectarà enguany dins el #LiceuALaFresca serà la popular Carmen, de Georges Bizet, en el muntatge dirigit per Calixto Bieito. Aquesta producció, que d’ençà la seva estrena l’any 1999 ha trepitjat els millors teatres lírics del món, havia de tornar al Liceu aquest mes de juny. No ha pogut ser així, a causa de les mesures preventives decretades per les autoritats sanitàries. Per aquest motiu, el #LiceuALaFresca emetrà una funció de la Carmen de Bieito enregistrada el 2011 al Gran Teatre del Liceu.

Aquesta gravació és especial perquè va ser l’estrena de la producció al Liceu i compta amb Béatrice Uria-Monzón com a Carmen, Roberto Alagna com a Don José i Marina Poplovskaya com a Micaëla, un repartiment de luxe que permetrà poder gaudir d’aquest icònic i revolucionari muntatge.

Òpera al Cèntric

Les òperes a la fresca que programa el Cèntric complementen la programació estable d’òpera que es pot gaudir al llarg de l’any a l’Auditori. Dins aquesta programació, el cicle  “Viu l’òpera!”, que apropa la cultura operística a la ciutadania amb projeccions d’òperes enregistrades en els principals teatres del món, és una de les iniciatives més consolidades. Les projeccions van acompanyades d’un comentari previ de 30 minuts, per tal de situar l’espectador en el context de la història i de la producció que posteriorment es visualitzarà.

Seguint aquesta línia de l’equipament, les projeccions es poden complementar amb l’oferta trimestral de cursos teòrics i divulgatius sobre música clàssica, enfocats sobretot a l’òpera, que doten al públic d’eines per endinsar-se en aquest gènere musical.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 19 gener, 2022 - 12:30

Una delegació del Govern Basc visita el Prat per conèixer el seus projectes com a Ciutat Educadora

Els diferents representants, ponents sobre el futur sistema educatiu a...

dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15

L’Ajuntament del Prat habilita punts d’impressió del certificat covid per lluitar contra la bretxa digital

L’Omisc, l’OIAS, els EBAS Marina i Ribera Baixa, els Centres Esportius...
oferta_formativa_cultura

dilluns, 17 gener, 2022 - 15:00

Una nova oferta formativa de tallers, cursos i xerrades als centres culturals per als mesos de febrer a maig

Les inscripcions començaran el dilluns 24 de gener, a partir de les 16.30 h