Esteu aquí

S'inicia un cicle sobre privacitat a la Xarxa

Activitats que ens faran reflexionar, ens donaran pautes i ens guiaran cap a una navegació conscient i amb seny

dilluns, 26 novembre, 2018 - 16:15

Encetem un cicle d'activitats al voltant de la Privacitat a la Xarxa. Aquest  cicle presentarà activitats de novembre a gener on es desplegaran les eines per conscienciar als ciutadans sobre la importància de prevenir els riscos a la xarxa, vetllar per la per la privadesa, conèixer què és segur i què no o  com fer un bon ús de les imatges i dels dispositius. 

Tots els moviments que fem a la xarxa deixen un rastre personal constant, quines són les nostres amistats, quines informacions són del nostre interès, quines són les nostres preferències del moment, números de connexions, compres amb targeta de credit, etc.

El big data fa referència a aquest cúmul d'informació que correctament processades és el nou petroli tecnològic que multinacionals tecnològiques i empreses de màrqueting que utilitzen sense permís explícit.

El primer acte  serà dimecres, 28 de novembre al Cèntric Espai Cutural amb la Taula rodona “Drets Digital: Llibertat i privacitat a la Xarxa” en la que participen grans professionals del món de les Tecnologies de la Informació i Comunicació:  Josep Matas Balaguer, Marga Bonmatí Pérez i Àlex Hinojo Sánchez moderats per la periodista Karma Peiró.  Aquest dia  plantejaran questions com  què passa amb els nostres drets? Tenim la llibertat d’escollir quina informació ha de ser privada i ens asseguren que serà respectada?

Al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa dimecres, 12 de desembre a les 19 h tindrà lloc la Xerrada-taller “(In)seguretat amb el telèfon mòbil. Aquesta xerrada-taller incorpora exercicis pràctics amb el vostre dispositiu per fer-nos conscients de la nostra vulnerabilitat com a usuaris dels telèfons mòbils i les xarxes socials. Analitzaran riscos als quals ens exposem i promouran pràctiques de comportament segur.

Seguirem amb el tercer dia també en dimecres, el 19 de desembre a les 19 h al Centre Cívic Jardins de la Pau que ens parlaran amb dels “Drets d’imatge i imatge lliures” interessant per tot aquell que vulgui saber que pot passar amb les seves imatges penjades a la xarxa i quines imatges es poden utilitzar per publicacions pròpies.

L’últim acte serà el dijous 24 de gener a les 19 h al Cèntric Espai Cutural  amb la presentació de llibre L’ull i la navalla d’Ingrid Guardiola aquest assaig explora els efectes en la nostra vida hiperconnectada.

Tots aquets actes ens donaran coneixements per poder estar més preparats per aquesta nova era digital i saber protegir-nos a la xarxa tan bé com ho fem a la nostra vida fora de lo digital.

Podeu veure totes les activitats en aquesta pàgina

Compartir

Noticies relacionades

treball en línia

divendres, 3 abril, 2020 - 11:30

Els centres culturals del Prat, confinats però no aïllats

Continuen actius a les xarxes i ofereixen diferents vies de contacte amb la...

dijous, 2 abril, 2020 - 10:00

Temps per compartir

Què llegiu a casa?

dimecres, 1 abril, 2020 - 11:45

"El Prat a Casa", nova convocatòria fotogràfica del Centre Cívic Jardins de la Pau

Penja les teves imatges amb els hashtags #AlPratEnsCuidem i #JardinsdeFoto, i...