Cicle Privacitat a la Xarxa

Sabem la quantitat de dades personals que deixem en mans de tercers  només fent clic a una pàgina web?

Tots els moviments que fem a la xarxa deixen un rastre personal constant, quines són les nostres amistats, quines informacions són del nostre interès, quines són les nostres preferències del moment, números de connexions, compres amb targeta de credit, etc.

El big data fa referència a aquest cúmul d'informació que correctament processades és el nou petroli tecnològic que multinacionals tecnològiques i empreses de màrqueting que utilitzen sense permís explícit.

Què passa amb els nostres drets? Tenim la llibertat d’escollir quina informació ha de ser privada i ens asseguren que serà respectada?

Participen: Josep Matas Balaguer advocat especialitzat en dret de la informació i de les noves tecnologies i  protecció de dades. Marga Bonmatí Pérez directora de l'entitat  AOC que potencia l’impuls i la innovació de la transformació digital de les administracions catalanes. Àlex Hinojo Sánchez activista pel coneixement lliure i pels drets digitals. Modera: Karma Peiró, periodista especialitzada en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Dimecres, 28 de novembre a les 19 h. Sala d'actes del Cèntric. Més informació aquí.

Analitzarem riscos als quals ens exposem i promourem pràctiques de comportament segur  incorporant  exercicis pràctics. No oblidis portar el teu dispositiu!. A càrrec de Críptica

Dimecres, 12 de desembre a les 19 h. Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa . Més informació aquí.

A càrrec de Leandro García

Dijous, 17 de gener a les 18 h. Centre Cívic Jardins de la Pau. Més informació aquí. 

Som en una època en què les imatges i les dades, que compartim a través de tota mena de dispositius tecnològics, condicionen la nostra vida privada i determinen la dinàmica de l’esfera pública i de les comunitats. Podríem dir que el món és ja una interfície virtual.

Dijous, 24 de gener a les 19 h. Cèntric Espai Cultural.  Més informació aquí.