Esteu aquí

Reforç de la neteja de la platja per preparar-la per al primer cap de setmana de la temporada

Es retiren materials acumulats pel mar durant els darrers dies, molts d'ells arrossegats per la crescuda recent del riu Llobregat

Neteja manual de la platja de la Roberta, a primera hora del matí de divendres. (Foto: elprat.tv)

divendres, 12 juny, 2020 - 13:30

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) porta dies netejant i desinfectant la platja del Prat en previsió del creixement d'afluència de banyistes a partir d'aquest dissabte, primer cap de setmana des que la platja es va reobrir al públic.

En el context de crisi sanitària en què ens trobem és important actuar amb prudència i gaudir de la platja amb responsabilitat, seguint les indicacions de les autoritats.

Neteges mecàniques i manuals, segons la zona

La platja de Can Camins, situada davant de la pineda del mateix nom i considerada la platja central i més equipada del Prat, s'ha netejat mitjançant una garbelladora mecànica, que filtra la sorra i s'endú tots els objectes més grans que una determinada mida. La sorra queda així molt fina i homogènia. També s'hi han retirat moltes canyes procedents de la darrera crescuda del Llobregat, arrossegades pel riu fins al mar i que s'han anat acumulant a la platja. 

En canvi, les platges de la Roberta (entre el CRAM i l'aparcament del final del passeig) i del Remolar (fins al límit amb Viladecans) s'han netejat manualment, perquè fomen part de la Xarxa Natura 2000 i estan protegides com a Zones d'Especial Protecció per a les Aus. A la sorra d'aquestes platges no s'hi passa la garbelladora mecànica, sinó que es retiren manualment els materials artificials dipositats pel mar però s'hi deixen aquells naturals, com petxines, trossos de canyes i fusta, algues, etc, excepte els més grans.

Aquests materials naturals que queden sobre la sorra són molt útils per als ocells, tant per a aliment com per a refugi. Per exemple, els polls de corriol petit i corriol camanegre s'hi acostumen a amagar mentre els seus pares busquen aliment a primera línia de mar. Altres espècies d'aus marines, com la garsa de mar o el xatrac, també se'n beneficien. En aquests trams de platja, l'objectiu és compatibilitzar l'ús lúdic de les persones amb l'existència de fauna autòctona que cal protegir, i que durant el confinament de les persones ha pogut intensificar la seva presència.

Més neteja i desinfecció

En el context de l'epidèmia de coronavirus, l'AMB ha destinat un 30% més de recursos a netejar i desinfectar les platges. Les desinfeccions se centren en mobiliari urbà com bancs, papereres, cartelleria o dutxes, que han passat a ser només individuals. 

També s'han resituat alguns elements per facilitar el distanciament entre persones, s'ha incrementat la freqüència de les analítiques de la sorra, etc. (Mireu el vídeo incrustat al final d'aquesta informació).

Abocament de sorra i espedregament

Està previst que l'abocament anual de sorra per regenerar el litoral pratenc comenci la setmana vinent. L'operació es farà a la zona més propera al Centre Municipal de Vela i durarà uns 10 dies.

Simultàniament, i també amb una durada d'uns 10 dies, es farà l'espedregament d'aquesta zona de platja. Els rocs acumulats a causa de la destrossa d'una escullera pel temporal Glòria es trituraran i la grava resultant s'estendrà pel pàrking situat a prop. 

Autobús Platja Exprès

Dissabte 13 de juny començarà a funcionar l'autobús Platja Exprès, que s'afegirà al PR3, que arriba a la platja des de dilluns passat. 

Les guinguetes, el 22 de juny

L’Ajuntament del Prat ha donat facilitat econòmiques i logístiques perquè les 4 guinguetes de la platja puguin obrir a partir del dilluns 22 de juny. Aquests establiments disposaran del doble d’espai per poder mantenir el nombre de taules instal·lades i alhora preservar la distància de seguretat.

Cartelleria i avisos per megafonia

L’Ajuntament ha instal·lat a la platja, tant en els punts més concorreguts com a tots els accessos a la sorra, cartelleria informativa.

Així mateix, s’emetran avisos per megafonia recordant les mesures a prendre i instant la ciutadania a gaudir de la platja de forma prudent i responsable.

També s'ha contractat personal que desenvoluparà una tasca informativa i ajudarà a vetllar pel manteniment de les mesures de seguretat sanitària.

Servei de salvament i socorrisme

El servei de salvament i socorrisme s’activarà el dissabte 13 de juny.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 26 juliol, 2022 - 15:00

La gastronomia i la natura de proximitat, protagonistes de la guia “L'Estiu al Baix Llobregat. Next Llobregat!”

Sota el títol “BenvinGUST!”, BCN Content Factory, amb la col·laboració del...

dijous, 21 juliol, 2022 - 10:30

Set empreses del Prat reben el segell Biosphere Sustainable Lifestyle pel seu compromís amb el turisme sostenible

Sis d’elles han renovat l’acreditació, mentre que una altra, el Cafè de L...

dimecres, 22 juny, 2022 - 11:45

A l’estiu, viu la natura al Prat!

El municipi ofereix un munt d’opcions per poder gaudir de la natura i...