Esteu aquí

Dissabte 13 de juny comença el servei de salvament i socorrisme a la platja

Funcionarà de dilluns a diumenge, de 10 a 19 h, fins al 13 de setembre

dimarts, 9 juny, 2020 - 09:45

Aquest dissabte 13 de juny començarà la temporada de bany a la platja del Prat i, per tant, també s'activarà el servei municipal de salvament i socorrisme, tots els dies de la setmana, de 10 a 19 h, fins al 13 de serembre.

El servei es prestarà a les platges Can Camins, el Remolar i la Roberta. Hi haurà dos espais de socors on es farà atenció i cures (un en un mòdul independent i un altre al Centre Municipal de Vela), tres torres de vigilància, tres cadires de vigilància, onze socorristes i set agents de civisme per ajudar en el compliment de les mesures recomenades en el context de la COVID-19.

El servei de salvament i socorrisme té assignades tasques com la realització de cures, evacuació de persones accidentades, intervenció immediata a persones en situació de risc o perill, col·locació de les banderes amb diferents colors en funció de l’estat de la mar, advertiment a les persones usuàries dels riscos (especialment infants), recomanacions (com ara de prevenció solar), informació sobre normes d’ús segons normativa aprovada a l’Ordenança municipal (per exemple, que la platja i les zones de bany han de restar lliures d’animals i objectes que puguin representar un perill), senyalització mòbil de perills com ara corrents marines, fons perillosos, meduses..., servei d’acompanyament al bany de persones amb mobilitat reduïda i servei per evitar la pèrdua d’infants a la platja (polseres identificatives).  

Gossos

A les vies públiques, llocs i espais públics en general, els gossos han d’anar lligats amb  corretja, dur collar i la placa censal identificativa proporcionada per l’Ajuntament. En el cas de gossos considerats potencialment perillosos, la corretja serà no extensible, de longitut no superior a 2 metres i hauran de dur morrió.

Es recorda que durant la temporada de bany (de juny a setembre), queda prohibida la circulació i permanència de gossos o altres animals a les platges de la ciutat i durant tot l’any la seva circulació o permanència a les platges dels espais naturals protegits que formen part de la Xarxa Natura 2000.

Els itineraris públics senyalitzats que transcorren pels espais protegits inclosos a la Xarxa Natura 2000 disposen de la seva normativa específica. 

Infografia banderes platja

Infografia banderes platja (pdf - 492358 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

Activitats d'estiu al Prat

dilluns, 27 juny, 2022 - 10:45

Prop de 3.200 infants i joves participen en activitats d’estiu al Prat

En total, s’ofereixen 40 activitats d’estiu diferents, tant esportives com...
Taula Reconstruccio

dijous, 23 juny, 2022 - 10:45

L’Ajuntament i els agents socials del Prat han executat el 94% de l’estratègia local per fer front a l’impacte de la covid acordada fa dos anys

La Taula de reconstrucció del Prat, integrada pels principals agents socials,...

dimecres, 22 juny, 2022 - 12:30

El grup “L’art de cuidar” descobreix la història de les dones de la Barcelona rebel

El passat mes de febrer es va crear “L’art de cuidar”. Un grup de dones que va sorgir d’un espai ...