Esteu aquí

Dissabte 13 de juny comença el servei de salvament i socorrisme a la platja

Funcionarà de dilluns a diumenge, de 10 a 19 h, fins al 13 de setembre

dimarts, 9 juny, 2020 - 09:45

Aquest dissabte 13 de juny començarà la temporada de bany a la platja del Prat i, per tant, també s'activarà el servei municipal de salvament i socorrisme, tots els dies de la setmana, de 10 a 19 h, fins al 13 de serembre.

El servei es prestarà a les platges Can Camins, el Remolar i la Roberta. Hi haurà dos espais de socors on es farà atenció i cures (un en un mòdul independent i un altre al Centre Municipal de Vela), tres torres de vigilància, tres cadires de vigilància, onze socorristes i set agents de civisme per ajudar en el compliment de les mesures recomenades en el context de la COVID-19.

El servei de salvament i socorrisme té assignades tasques com la realització de cures, evacuació de persones accidentades, intervenció immediata a persones en situació de risc o perill, col·locació de les banderes amb diferents colors en funció de l’estat de la mar, advertiment a les persones usuàries dels riscos (especialment infants), recomanacions (com ara de prevenció solar), informació sobre normes d’ús segons normativa aprovada a l’Ordenança municipal (per exemple, que la platja i les zones de bany han de restar lliures d’animals i objectes que puguin representar un perill), senyalització mòbil de perills com ara corrents marines, fons perillosos, meduses..., servei d’acompanyament al bany de persones amb mobilitat reduïda i servei per evitar la pèrdua d’infants a la platja (polseres identificatives).  

Gossos

A les vies públiques, llocs i espais públics en general, els gossos han d’anar lligats amb  corretja, dur collar i la placa censal identificativa proporcionada per l’Ajuntament. En el cas de gossos considerats potencialment perillosos, la corretja serà no extensible, de longitut no superior a 2 metres i hauran de dur morrió.

Es recorda que durant la temporada de bany (de juny a setembre), queda prohibida la circulació i permanència de gossos o altres animals a les platges de la ciutat i durant tot l’any la seva circulació o permanència a les platges dels espais naturals protegits que formen part de la Xarxa Natura 2000.

Els itineraris públics senyalitzats que transcorren pels espais protegits inclosos a la Xarxa Natura 2000 disposen de la seva normativa específica. 

Infografia banderes platja

Infografia banderes platja (pdf - 492358 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 19 octubre, 2020 - 13:00

19 d'octubre, Dia mundial contra el càncer de mama

Els hàbits saludables com l'alimentació equilibrada, el moviment adequat a...

divendres, 16 octubre, 2020 - 14:30

Tornen les reduccions d'aforament i els controls d'accés als mercats Municipal, de Pagès i setmanal

Les botigues a l'abast han d’avançar el tancament a les 21 h
Imatge dels horts lúdics, 2020

divendres, 16 octubre, 2020 - 12:30

Comencen les obres d’actualització dels Horts Municipals

L’objectiu és millorar les condicions de subministrament d’aigua i el...