Esteu aquí

Quartet Casals, un dels millors quartets de corda del món, al Cèntric Espai Cultural

El concert forma part de la programació dedicada a la música no amplificada i amb accent a la clàssica

dimarts, 19 novembre, 2019 - 14:00

El passat divendres, 15 de novembre, a l’auditori del Cèntric Espai Cutural es va tenir l’oportunitat d'escoltar el Concert amb Quartet Casals, considerat un dels millors quartets de corda per la crítica especialitzada i que ha actuat en els millors escenaris de música clàssica de tot el món.

Aquest concert s’inclou en la línia de programació del Cèntric dedicada a la música no amplificada amb un paper rellevant de la música clàssica. Les propostes musicals tenen com a objectiu apropar al gran públic no especialitzat i també als amants del gènere diferents tipus de propostes de qualitat amb diferents formats així el Cèntric dedica un lloc especial a la Òpera amb cursos, projeccions, òperes a la fresca  i xerrades entre d’altres.

El concert del Quartet Casals al Prat va tenir lloc desprès de que el quartet de corda actuessin a Japó, Corea del sud, Alemanya, Suiza, Italia, Anglaterra, Noruega i molts altres arreu d’Europa i abans de la gira per Colombia.

Quartet Casals va celebrar la temporada del seu XX Aniversari amb un projecte especialment ambiciós: la integral dels 17 quartets de Beethoven, juntament amb sis obres d'encàrrec a compositors contemporanis, i interpretats en ciutats de tot el món. El més destacat de les seves pròximes temporades inclou el cicle dels 10 últims quartets de Mozart així com altres projectes centrats en els compositors hongaresos Bartók, Ligeti i Kurtág.

El programa que es va poder gaudir al Cèntric Espai Cultural: J. Haydn,Quartet de corda en Mi bemoll major, Op. 33, Núm. 2; W.A. Mozart, Quartet de corda núm. 22 en Si bemoll major, K 589; L. van Beethoven, Quartet de corda en Si bemoll major, Op. 18, Núm. 6 ; Quartet de corda núm. 11 en Fa menor, Op. 95. 

Guanyar el prestigiós premi de la Fundació Borletti-Buitoni de Londres va permetre al Quartet començar a utilitzar arcs del període barroc-clàssic per a interpretar a compositors des de Purcell fins a Schubert, pràctica que ha aportat al grup una nova dimensió acústica que afavoreix encara més les seves exposicions dels diferents llenguatges estilístics. El Quartet Casals ha rebut una profunda  influència de compositors vius de la nostra època com György Kurtág i ha realitzat estrenes mundials de notables compositors espanyols de l'actualitat, entre els que destaca el concert per a quartet de corda i orquestra de Francisco Coll estrenat al costat de  l'Orquestra Nacional d'Espanya.

En reconeixement a la seva tasca de difusió cultural, els membres del Quartet Casals han estat reconeguts com a ambaixadors culturals per part de la Generalitat de Catalunya i de l'Institut Ramon Llull. Anteriorment el Quartet ja havia obtingut el Premio Nacional de Música otorgat pel Ministerio de Cultura (2006), així com el Premi Ciutat de Barcelona (2005) i el Premi Nacional de Cultura de Catalunya (2016). El Quartet actua cada any al Palau Reial de Madrid, amb l'extraordinària col·lecció d'instruments Stradivarius, on seran residents fins al 2020.

Un gran luxe haver comptat  amb aquest prestigiòs quartet. 

 

Concert amb Quartet Casals

Compartir

Noticies relacionades

Celebrem els 50 anys de Biblioteca

dijous, 5 desembre, 2019 - 11:45

La Biblioteca Antonio Martín celebra els 50 anys

Activitats de commemoració del 20 de desembre al 18 de gener

divendres, 29 novembre, 2019 - 14:30

Obertes les inscripcions per al 2n trimestre dels English Workshops

Són tallers temàtics en anglès adreçats a joves d'ESO
convofest2019

dimecres, 27 novembre, 2019 - 10:00

Arriba el ConvoFest, la presentació dels projectes de la Convocatòria d'Arts Visuals /UNZIP 2019

Cinc cites per conèixer els projectes de les cinc modalitats de la Convocatòria