Esteu aquí

Punts de lectura premiats del Pratijordi 2021 a la Biblioteca Antonio Martín

Es podran aconseguir a partir de l'11 d'abril a la Sala Infantil de la Biblioteca

dijous, 31 març, 2022 - 10:00

Al mes d'abril de l'any passat la Biblioteca Antonio Martín va participar en el Pratijordi, una proposta impulsada per les AMPA i AFA del Prat, en el marc de Sant Jordi.
Aquesta activitat es va realitzar en col·laboració amb el programa Lecxit, i amb el suport de l'Ajuntament, escoles, comerços i Pratactiu, amb la intenció que la ciutadania pogués gaudir d'aquesta diada tan especial per la comunitat educativa del Prat.

La Bústia literària de la Biblioteca

La Biblioteca Antonio Martín va convidar a tots els infants del Prat a participar en dibuixar el seu personatge literari favorit. D'entre tots els dibuixos presentats, es van escollir 4 per a editar-los com a punts de llibre de la Biblioteca.

Aquests punts ja estan impresos i preparats per fer-los públics i compartir-los amb tots els usuaris de la Biblioteca. Tots i totes els i les participants podeu passar per la Sala infantil de la Biblioteca i demanar el lot de punts premiats. Des de l’11 d’abril i fins al dia 23, els punts de llibre estaran exposats, juntament amb les novetats editorials, al vestíbul de la planta baixa de la biblioteca, amb motiu de la diada de Sant Jordi.  També els trobareu a la Sala infantil i a la secció de préstec, on s'utilitzaran per indicar la data de retorn dels llibres prestats.

Aquesta és una proposta més de totes les que formen la Primavera de Llibres i Lletres, un cicle d'activitats organitzades conjuntament pel Cèntric Espai Cultural i la Biblioteca, amb propostes literàries adreçades a diferents públics i pensades per fomentar el gust per la lectura. Podeu conèixer tota la programació al web del Primavera de Llibres i Lletres

Dibuixos seleccionats

Les premiades i premiats de la categoria dels menuts han sigut: Luna, Anna i Milena de l’escola Pepa Colomer; Jan de l’escola Josep Tarradellas; Marco i Carla de la Fundació Llor:

  • S'ha agrupat en un punt de llibre les diferents imatges relacionades amb els personatges de la Diada de Sant Jordi, perquè era una difícil tria i per a donar espai als més petits. A la Biblioteca els llibres d'aquesta temàtica estan classificats dintre la categoria "Festes i tradicions".

Les premiades Estela, Irene i Aroa de l’escola Jacint Verdaguer, han dibuixat personatges literaris de les seves lectures preferides. Aprofitem per recomanar-les:

  • El Zoo petrificado, de Joris Chamblain i Aurélie Neyret. Col·lecció Los diarios de Cereza. La Cirera escriu el seu diari en forma de còmic. Està ple d’aventures, misteri amb unes imatges plenes de detalls i una estètica que atrapa.
  • Hotel Winterhouse, de Ben Guterson, amb il·lustracions de Chloe Bristol. Un llibre ple de misteri i màgia on Elisabeth Sommers descobreix secrets familiars. 
  • Isadora Moon al castell encantat, de Harriet Muncaster. Conte fantàstic d'una nena meitat vampir i meitat fada. Té tocs d'humor i destaca el valor de la diversitat i l'acceptació de les persones. 

L'objectiu principal del punt de llibre és el de marcar la pàgina per reprendre la lectura, però en aquest cas, també és un objecte artístic, representa visibilitzar la tendència del moment i ben segur que els col·leccionistes de punts el voldran afegir a la seva col·lecció.

Projecte amb premi

Aquesta idea col·laborativa es va presentar als 10a edició dels premis aFFaC 2022 (Associacions Federades de Famílies d’alumnes de Catalunya), guardons amb els quals es vol reconèixer les accions educatives i participatives de les AFA associades i donar a conèixer públicament les pràctiques, activitats i projectes elaborats per aquestes, ja sigui de manera individual, en col·laboració amb el centre educatiu o amb el treball en xarxa amb altres entitats, de manera presencial o telemàtica.
Els projectes que opten als premis han de fomentar una educació pública de qualitat, equitativa, inclusiva, gratuïta, democràtica, intercultural, feminista i ambientalment sostenible.

L'assoliment d'aquests objectius fa que el projecte Pratijordi 2021 hagi quedat com a finalista d'aquests premis.

Podeu conèixer la resta de projectes finalistes i votar fins al dia 3 d’abril a través de http://premisaffac.cat/votacio/

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 juny, 2023 - 09:15

Al juliol, tallers de català per a jovent nouvingut

Les inscripcions es podran fer fins el proper 16 de juny

dimecres, 31 maig, 2023 - 12:45

La Generalitat de Catalunya difon el calendari escolar 2023-2024

La ciutat haurà de fixar ara els dies de lliure disposició i les festes...

dimecres, 31 maig, 2023 - 10:15

Cloenda del projecte de mentoria socioeducativa

Sis estudiants van gaudir durant el curs de l’acompanyament d’una persona...