Esteu aquí

Oberta la convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021

Propostes que posin en relació el territori i les comunitats del Prat amb les pràctiques artístiques

convocatòria /Unzip 2021

Convocatòria /Unzip 2021. Imatge: Miss Sarie Stein @misssariestein

dijous, 1 abril, 2021 - 12:30

Fins al 3 de maig /Unzip Arts Visuals al Prat obre la convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021 per a la realització de propostes vinculades al Prat de Llobregat. La convocatòria s'adreça a creadors i creadores i agents culturals, educatius i socials de la ciutat i de tot el territori català, i a qualsevol persona, col·lectiu i entitat amb ganes de posar en marxa idees i projectes a través de metodologies i propostes artístiques.

Una convocatòria en contacte amb els reptes del nostre futur

La crisi sanitària ha posat de relleu la necessitat que les ciutats puguin explorar i trobar solucions als reptes globals i impulsar reflexions al voltant de la crisi climàtica. La cultura és un element clau per afrontar la crisi, canviar la realitat i protegir el futur de les generacions que vindran. Per aquesta raó, el context actual és un moment adequat per continuar aprofundint en com ens afecten i ens comprometen a l’acció les condicions culturals, educatives, socials, polítiques, econòmiques i ecològiques que ens envolten, tan de forma individual com col·lectiva.

Més relació amb la ciutat en processos de creació oberts i en xarxa

Són ja nou anys de convocatòria artística a la ciutat, una proposta que es caracteritza per la voluntat de vincular els projectes amb El Prat de Llobregat, posant en relació pràctiques artístiques, comunitats i territori. El desenvolupament i formalització de les propostes es planteja com un procés obert i col·lectiu que es defineix a partir de les aportacions i el treball en xarxa entre projectes, artistes, equipaments i acompanyants, així com de les entitats, els col·lectius i la ciutadania del Prat.

Per al programa d'arts visuals, els projectes han de provocar processos de  transformació permanent amb la ciutat i els seus habitants proposant relacions aparentment estranyes i inèdites que generen noves possibilitats de convivència. Seguir nodrint i ampliant aquest contacte amb els barris, la gent i les seves iniciatives és una base fonamental de la convocatòria.

Modalitats i dotació dels projectes

L'any passat es van ampliar fins a set les modalitats la convocatòria, amb tres noves incorporacions. Amb una visió d'arrelament al territori i de creació compartida, es van posar en marxa les modalitats Audiovisual comunitari, impulsada pel Centre Cívic Palmira Domènech, i Música i territori que s'activa des de La Capsa. També es va incloure la modalitat Projectes audiovisuals que juntament amb la d’Exposició s’adrecen específicament a artistes i agents culturals locals i es desplega des d'/Unzip Torre Muntadas.

Enguany, la modalitat Exposició continua l'estructura plantejada de l'any passat: el projecte se selecciona entre totes les persones i col·lectius locals que es presentin, participant en un procés en tres fases que es desenvolupa al LAB LAIKA, Llançadora de projectes.

Les modalitats de Fotografia i societat (des del Centre Cívic Jardins de la Pau), Art al barri (des del Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa) i Art i educació (des de l'Escola d'Arts Visuals al Prat), defineixen altres camps possibles de contacte entre les pràctiques artístiques i iniciatives socials, comunitàries i educatives al territori.

Per portar a terme de manera adequada els projectes, la convocatòria dóna suport a un màxim de vuit propostes. Dues en la modalitat Projectes audiovisuals, amb una dotació de 2.000 euros en concepte d'honoraris, i una per cadascuna de les modalitats restants amb 2.000 euros en concepte directe d'honoraris i fins a 1.500 euros de producció.

Consulta totes les modalitats i la info bàsica de la convocatòria al web d'/Unzip Arts Visuals al Prat.

 

Tens dubtes, necessites ajuda? Vine al taller gratuït “prepara el teu dossier d’artista”

Si necessites ajuda per donar-li formar al teu dossier i conèixer en detall la convocatòria, apunta't al taller pràctic de dossier d'artista, amb la presentació de projectes d'altres edicions, la guia pràctica de construcció de dossier i la realització d'exercicis.

Si tens dubtes, és normal. Per resoldre'ls, posa't en contacte per correu electrònic a unzip@elprat.cat  i al telèfon 934 78 22 37

Podeu seguir la nostra programació i activitat a les xarxes (Facebook i Twitter) i a través del web.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 30 setembre, 2022 - 11:00

"Cossos en escolta” ens convida a explorar diferents maneres de fer art, des de la col·lectivitat

Col·lectius, entitats i dones de la ciutat participen en el projecte de la...

dijous, 29 setembre, 2022 - 15:00

Prop de 70.000 persones han gaudit del prop d’un centenar d’activitats de la Festa Major del Prat

L’Ajuntament ha fet avui una primera valoració de la Festa Major del Prat, a...

dijous, 29 setembre, 2022 - 14:30

Una tardor plena de música a La Capsa

Xerrades, cançó protesta, punk, indie, música local i molta energia a la...