Esteu aquí

Més del 96 % de les accions previstes al PAM, executades o en procés de finalització

Es preveu que només un 3,64 % del contingut del Programa d'Actuació Municipal no estigui fet en acabar el mandat

dijous, 20 desembre, 2018 - 13:30

Coincidint amb el tancament de l’any 2018, l’Ajuntament del Prat ha fet balanç del seu grau de compliment del PAM (Programa d'Actuació Municipal) corresponent al període 2016 - 2019. El PAM és el document que recull els principals eixos, objectius i accions de l’equip de govern municipal. Fins al moment, l’Ajuntament ha executat per complet el 90,91 % de les accions contemplades pel PAM, mentre que el 5,45 % estan en procés de finalització. Tan sols un 3,64 % de les mesures contemplades pel PAM restaran pendents d’execució en finalitzar el present mandat municipal. 

Si bé el mandat va començar el maig de 2015, el PAM es va aprovar un any després, després de completar el document inicial del govern municipal amb propostes de la ciutadania, mitjançant un procés participatiu. 

Les principals actuacions del PAM 2016-2019

Entre les principals línies d’actuació del PAM, destaquen la construcció de nous equipaments de ciutat i d’altres intervencions urbanístiques o el reforç de polítiques públiques, especialment en els àmbits d’acció social, educació i cultura i foment de l’ocupació. A continuació, es descriuen cadascuna d’aquestes línies d’actuació:

  • Teatre L’Artesà: serà el principal centre d’exhibició d’espectacles al Prat, a més de donar suport a la formació, creació i difusió teatral. Serà el node central del programa d’Arts en Viu del Prat, que articula teatre, dansa, circ i música. És previst que obri la primavera de 2019.
  • Centre Cívic Palmira Domènech: serà el tercer centre cívic de la ciutat (a més de Jardins de la Pau i Sant Jordi Ribera-Baixa) i donarà servei principalment als barris del Nucli Antic, Marina i Llevant, on estarà situat. És previst que obri el proper mes de febrer.
  • Intervenció urbanística a l’Avinguda de la Verge de Montserrat: l’objectiu és transformar l’avinguda en un gran eix cívic de ciutat. La urbanització del seu tram central i la construcció de dos aparcaments municipals subterranis són dues de les principals obres que comporta. És previst que finalitzi el primer semestre de 2019.
  • Nou institut: amb la transformació de l’antiga escola del Parc, al Fondo d’en Peixo, en un institut d’ESO, es configura una nova oferta i organització educativa a la ciutat. Entrarà en servei el curs vinent.
  • Reforç de l’acció social: el pressupost municipal per a serveis socials s’ha vingut incrementant durant els darrers anys (des de 2011, ha augmentat un 88%). Enguany, s’ha aprovat el nou Pla Local per la Inclusió i la Cohesió Social (PLIS) 2018-2022, amb la participació d’entitats de la ciutat, que compta amb cinc àmbits d’actuació: Protecció social i sanitària, Formació, cultura, educació i esport, Habitatge, Ocupació i Relacions comunitàries.
  • IntersECCIons: s’ha iniciat aquest programa municipal pioner per promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i la cultura. Es basa en el treball transversal d’agents culturals, educatius i socials del Prat.
  • Més ocupació i de més qualitat: l'Ajuntament ha impulsat múltiples accions en suport de la formació i la contractació: des de plans d’ocupació fins a ajuts a la contractació, amb especial atenció a col·lectius determinats (joves, persones a l’atur amb dificultats especials...), a petites i mitjans empreses i a persones autònomes. Totes aquestes actuacions han contribuït a millorar la inserció laboral i, conseqüentment, a la reducció de l’atur en un 30% durant el mandat.
  • Esports i valors: s’ha iniciat un programa  municipal capdavanter per promoure els valors en el món de l’esport. El curs passat, es va fer una prova pilot amb joves futbolistes de l’AE Prat, el CB Terlenka i l’Atlètic Prat Delta CF i aquest curs s’ampliarà a noves disciplines esportives.

Compartir

Noticies relacionades

Tallers catala joves migrants

dimecres, 3 agost, 2022 - 10:00

Finalitzen els tallers de reforç de català per a jovent nouvingut

Aquests cursos volen facilitar l’adaptació de l'alumnat de procedència...

dimecres, 3 agost, 2022 - 09:15

Consells davant de les elevades temperatures

Davant de l’increment de les temperatures, es recomana hidratar-se...
Imatge d'arxiu de la policia local del Prat de Llobregat.

divendres, 29 juliol, 2022 - 00:00

La policia local deté un home acusat de provocar els incendis dels darrers dies en diversos punts de la ciutat

El cos policial conclou amb èxit una investigació iniciada després de la...