Esteu aquí

L'estiu amb salut, marxis fora o et quedis al Prat

Amb les altes temperatures cal hidratar-se freqüentment, evitar l'exposició al sol i l'exercici intens durant les hores de més calor, sense oblidar les indicacions en el context de la COVID-19: higiene freqüent de mans, distància de seguretat i ús de mascareta

dimarts, 23 juny, 2020 - 09:00

Fa uns dies parlàvem amb la doctora Sònia Martínez sobre les pautes a seguir per prendre el sol de manera saludable, i compartíem els recursos de l'ICO per sensibilitzar persones adultes i infants. En ple estiu, amb les temperatures altes que el caracteritzen, compartim un seguit de consells per gaudir de l'estiu de forma saludable. 

Hidratació  

Quan fa calor, el cos perd líquid en forma de suor. Per això durant aquesta època és especialment important beure molta aigua, sobretot els infants i les persones grans. És recomanable avançar-se a la set en tot moment i proporcionar aigua a l'organisme abans que la demani. Vigila l'alimentació, opta per àpats lleugers, com ara amanides, fruites i verdures que ajuden a reposar les sals minerals que es perden per la suor. Mulla’t la cara, els canells i la nuca. Dutxa't sovint. Banya't al mar o a la piscina.

Protecció solar

Utilitza crema d'acord amb el tipus de pell que tinguis. Evita les hores de calor intens. Posa't gorra o barret i porta roba adequada que et protegeixi. Cal tenir especial cura amb els infants i les persones grans. Utilitza ulleres de sol amb filtre solar.

Altres hàbits saludables

L'estiu pot ser una bona època per incorporar hàbits de salut, vigila el menjar, cuina amb productes frescs principalment d'origen vegetal. Segueix les normes bàsiques d’higiene alimentària. Les elevades temperatures i el temps transcorregut entre que es prepara el menjar poden afavorir una intoxicació alimentària.

Mou-te, passeja per la platja o la muntanya.  

Si marxes de viatge:

Informa’t bé de les característiques del país de destí i de les mesures que s’han de prendre per gaudir de l’experiència amb bona salut.Truca al 061 Salut Respon.

Recorda't de preparar amb suficient antelació una petita farmaciola, que inclogui medicaments bàsics per tractar trastorns comuns.

Gaudir de l’estiu no vol dir caure en excessos. L'increment del temps de lleure i la proliferació de festes i celebracions no és excusa per beure alcohol o consumir drogues. 

Els dies de vacances són una bona oportunitat per desconnectar del mòbil, l’ordinador i la tauleta. Si fas teletreball, segueix un mínim de recomanacions perquè aquest estigui organitzat, en un ambient saludable. Evitant les jornades laborals interminables en constant connexió.

Ara més que mai, al Prat ens continuem cuidant

Moltes persones han perdut la seva feina o estan en situació precària. Aquesta situació genera molta angoixa i estrés. Recordem que al web municipal elprat.cat/enscuidem hi ha un seguit de recursos als quals us podeu adreçar. També moltes persones per diferents raons passaran l'estiu al Prat, si és així feu una ullada en aquesta elprat.cat/enscuidemestiu on trobareu un munt de recursos a nivell local.

La Generalitat de Catalunya ha publicat en la seva web materials i recursos, en cas que voleu ampliar la informació

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 setembre, 2021 - 15:15

Èxit de participació a la 18a Trobada de Dones

Com cada any, al mes de setembre es realitza la Trobada de Dones. Un espai de retrobament després de l’estiu, que representa l’inici dels curs feminista al municipi. ...

dijous, 23 setembre, 2021 - 11:30

Lliurats els premis del IV Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres

Organitzat per l'Associació Gastronòmica i Cultural Les Escarxofes del Prat

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:15

Es reprèn el club de lectura “Grans lectors”

En cas d’haver-hi més persones interessades està previst l’obertura d’un nou...