Esteu aquí

L'Ajuntament ofereix nous ajuts per a activitats d’estiu i extraescolars

Les famílies en situació de dificultat social i econòmica podran sol3licitar les subvencions de l’1 al 26 de febrer

dilluns, 1 febrer, 2021 - 09:15

L’Ajuntament del Prat destinarà 344.000 € a ajuts per a les activitats d’estiu de 2021 i per a les extraescolars del proper curs 2021 – 2022. Amb aquesta convocatòria, adreçada a famílies en situació de dificultat socioeconòmica, l’Ajuntament pretén garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a aquest tipus d’activitats, relacionades amb el lleure educatiu i esportiu.

A qui s’adrecen?

Els ajuts estan dirigits als infants i joves empadronats al municipi que hagin nascut entre els anys 2003 i 2018 (ambdós inclosos). En les activitats d’estiu, han de tenir 3 anys complerts com a màxim el 26 de juny de 2021. Tot i així, podran accedir joves nascuts abans del 2003 quan aquests estiguin cursant educació secundària obligatòria o escolaritzats al Centre d'Educació Especial Can Rigol durant el curs 2021-2022, o quan participin en les activitats organitzades per Disprat Lleure.

Com tramitar la sol·licitud?

El període de sol·licituds començarà el dilluns 1 de febrer i acabarà el 26 de febrer. La sol·licitud s’haurà de presentar a través del registre telemàtic de l’Ajuntament.

Si us cal assistència, podeu trucar al Servei de suport telefònic per fer  tràmits en línia OAC360: telèfon 93 595 44 14, de dilluns a divendres de 8 a 20 hores.

Excepcionalment, les persones que no disposin de mitjans telemàtics, podran presentar la sol·licitud presencialment en alguna d’aquestes oficines municipals:

Oficina d’Informació i Atenció a la Ciutadania - OIAC, plaça de la Vila, 1

Oficina Integral d’Atenció Social - OIAS, carrer de Lo Gaiter del Llobregat, 112 (Centre Cívic Palmira Domènech)

Les activitats d’estiu i extraescolars s’hauran de tramitar conjuntament, mitjançant una única sol·licitud per a cada infant o jove beneficiari. Per sol·licitar els ajuts no cal estar prèviament inscrit a cap activitat. 

Quins són els requisits per a l’atorgament de l’ajut?

Per poder optar als ajuts s’han establert uns barems de renda que varien en funció del nombre de membres del nucli familiar. També es valoraran altres factors socials, com tenir a càrrec infants amb necessitats educatives especials, ser família monoparental o nombrosa, o que hi hagi algun membre del nucli amb diversitat funcional reconeguda. Segons cada cas, l’Ajuntament finançarà de 50 a 500 euros de les activitats d’estiu i de 100 a 300 de les extraescolars.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 11:00

Al Prat recuperem els vincles! En marxa el projecte Nodum

La situació de pandèmia ha afectat de diverses maneres la vida de les persones. Als centres educatius els períodes de confinament i les mesures der...

divendres, 3 desembre, 2021 - 10:00

Obligatori des d'avui mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants...

dijous, 2 desembre, 2021 - 16:00

Converses literàries engega el curs amb contes dins i fora de les aules

Es reprenen les activitats familiars En el marc del projecte Converses literàries del programa Interseccions, di...