Objectiu dels ajuts

Els ajuts municipals volen facilitar l'accés, dels joves i infants de la ciutat, a les activitats d'estiu i/o extraescolars de lleure, esportives i culturals. El seu objectiu principal és garantir que cap infant o jove quedi exclòs de realitzar aquestes activitats per motius econòmics o de caire social.

A qui es dirigeixen els ajuts?

Els ajuts van dirigits als infants i joves empadronats al municipi que hagin nascut entre els anys 2002 i 2017 (ambdós inclosos), amb 3 anys complerts com a màxim el 26 de juny de 2020 en activitats d'estiu.

Excepcionalment s'inclouen joves nascuts abans del 2002, sempre que no estiguin cursant l’Educació Secundària Obligatòria o  estiguin escolaritzats al Centre d’Educació Especial Can Rigol durant el curs 2020-2021 o que vulguin participar en activitats de Disprat Lleure.

Quines activitats es poden realitzar amb aquests ajuts?

A la campanya d'activitats d'estiu 2020 al Prat

  • Les que apareixen a la guia publicada d'Activitats d'Estiu al Prat 2020 i tenen subscrit amb l'Ajuntament el conveni de col·laboració adient.
  • Les activitats de les entitats de lleure del CE Sant Pere i Sant Pau, l'AEiG Anton Vilà i l'AEiG Conxita Busquets.
  • Els cursets de natació, casal de fitnes i els campus i casals d’anglès que organitza l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

A la campanya d'Activitats Extraescolars del curs 2020-2021 al Prat

  • Les activitats de les AMPA/AFA o de l'Associació Esportiva Escolar d'un centre educatiu del Prat de Llobregat.
  • Les activitats organitzades per les entitats del Prat de Llobregat inscrites al Registre d'Entitats de l'Ajuntament.
  • Els cursets de natació, les activitas de circ i els tallers de llengua anglesa organitzats per l'Ajuntament del Prat de Llobregat.

Com fer la sol·licitud?

Entre el 10 de febrer i el 6 de març, es poden presentar a l’OIAC (Oficina d’Informació i Atenció a la Ciutadania), online a l’oficina virtual de l’Ajuntament, al Centre Cívic Ribera Baixa o al Centre Cívic Palmira Domènech les sol·licituds dels ajuts per a la realització tant de les activitats d’estiu com de les activitats extraescolars de lleure, esportives i culturals per al pròxim curs 2020-2021.

Per sol·licitar els ajuts no cal estar prèviament inscrit a cap activitat. Es podrà presentar una sol·licitud per persona beneficiària i per una activitat d’estiu i/o una altra activitat extraescolar.

Pots consultar tota la informació sobre els ajuts i descarregar la sol·licitud a l'oficina virtual de tràmits de l'Ajuntament.

Com consultar si tenim concedit l'ajut?

A la campanya d'activitats d'estiu 2020 al Prat

Una vegada finalitzat el procés de valoració de les sol·licituds publicarem en aquest apartat el llistat d'ajuts concedits.

Les inscripcions per a les activitats d'estiu seran fins el 7 de setembre. En el cas de les famílies que tenen un ajut concedit, s'han de fer a la OIAC de dilluns a divendres de 9:00 a 13:30h i de dilluns a dijous de 16:30 a 19:00h, online a través de la seu electrònica i a altres punts que es puguin habilitar a tal efecte. En la resta de casos també es pot fer a l'entitat on es realitzarà l'activitat.

A la campanya d'Activitats Extraescolars del curs 2020-2021 al Prat

Una vegada finalitzat el procés de valoració de les sol·licituds publicarem en aquest apartat el llistat d'ajuts concedits.   Heu de realitzar les inscripcions directament a l’entitat, cal mostrar la notificació electrònica de la concessió de l’ajut a l’entitat corresponent. Recordeu que el termini d’inscripció finalitzarà el 16 d’octubre.

Guia d'ajuda per a les famílies

Guia d'ajuda per a les famílies (pdf - 158949 bytes)
Guia d'ajuda per a les famílies

Temes relacionats

Ajuts per a llibres i material escolar

Suport econòmic als centres educatius per afavorir l’equitat.

Subvenció per a projectes educatius de les AMPA

Ajuts per a activitats extraescolars, reutilització de llibres de text, material...

Beques d'ajut als estudis superiors

Beques per facilitar a la gent jove de la ciutat, l'accés als estudis superiors.