Objectiu dels ajuts

Els ajuts municipals volen facilitar l'accés, dels joves i infants de la ciutat, a les activitats d'estiu i/o extraescolars de lleure, esportives i culturals. El seu objectiu principal és garantir que cap infant o jove quedi exclòs de realitzar aquestes activitats per motius econòmics o de caire social.

A qui es dirigeixen els ajuts?

Els ajuts van dirigits als infants i joves empadronats al municipi que hagin nascut entre els anys 2001 i 2016 (ambdós inclosos), amb 3 anys complerts com a màxim el 25 de juny de 2019 en activitats d'estiu.

Excepcionalment s'inclouen joves nascuts abans del 2001, sempre que no estiguin cursant l’Educació Secundària Obligatòria o  estiguin escolaritzats al Centre d’Educació Especial Can Rigol durant el curs 2019 - 2020 o que vulguin participar en activitats de Disprat Lleure.

Quines activitats es poden realitzar amb aquests ajuts?

A la campanya d'activitats d'estiu 2019 al Prat

  • Les que apareixen a la guia publicada d'Activitats d'Estiu al Prat 2019 i tenen subscrit amb l'Ajuntament el conveni de col·laboració adient.
  • Les activitats de les entitats de lleure del CE Sant Pere i Sant Pau, l'AEiG Anton Vilà i l'AEiG Conxita Busquets.
  • L'Ajuntament del Prat de Llobregat amb l'organització de cursets de natació i de campus i casals de l'Escola Municipal d'Arts en Viu.

A la campanya d'Activitats Extraescolars del curs 2019 - 2020 al Prat

  • Les activitats de les AMPA o de l'Assocaició Esportiva Escolar d'un centre educatiu del Prat de Llobregat.
  • Les activitats organitzades per les entitats del Prat de Llobregat inscrites al Registre d'Entitats de l'Ajuntament.
  • Els cursets de natació, els cursos de l'Escola Municipal d'Arts en Viu, les activitas de circ i els tallers de llengua anglesa organitzats per l'Ajuntament del Prat de Llobregat.

Com fer la sol·licitud?

Entre el 28 de febrer i el 22 de març, es poden presentar a l’OIAC (Oficina d’Informació i Atenció a la Ciutadania) les sol·licituds dels ajuts per a la realització tant de les activitats d’estiu com de les activitats extraescolars de lleure, esportives i culturals per al proper curs 2019 -2020.

Per sol·licitar els ajuts no cal estar prèviament inscrit a cap activitat. Es podrà presentar una sol·licitud per persona beneficiària i per una activitat d’estiu i/o una altra activitat extraescolar.

Pots consultar tota la informació sobre els ajuts i descarregar la sol·licitud a l'oficina virtual de tràmits de l'Ajuntament.

Com consultar si tenim concedit l'ajut?

A la campanya d'activitats d'estiu 2019 al Prat

A través del següent link podeu consultar si teniu concedit l'ajut d'estiu i quin és l'import del mateix.

Les inscripcions per a les activitats d'estiu són des del dia 28 de maig fins el 2 de setembre. En el cas de les famílies que tenen un ajut concedit, s'ha de fer a la OIAC , de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30h i de dilluns a dijous de 16.30 a 19h. En la resta de casos també es pot fer a l'entitat on es realitzarà l'activitat o online a través de la seu electrònica .

A la campanya d'Activitats Extraescolars del curs 2019 - 2020 al Prat

Així mateix, si voleu consultar si teniu concedit l'ajut d'extraescolars i quin és l'import, podeu clicar en el següent link i recordeu que el termini d’inscripció es abans del 18 d’octubre  directament a l’entitat i que cal presentar la notificació de la concessió de l’ajut a l’entitat corresponent.

 

Guia d'ajuda per a les famílies

Guia d'ajuda per a les famílies (pdf - 382488 bytes)

Temes relacionats

Ajuts per a llibres i material escolar

Suport econòmic als centres educatius per afavorir l’equitat.

Subvenció per a projectes educatius de les AMPA

Ajuts per a activitats extraescolars, reutilització de llibres de text, material...

Beques d'ajut als estudis superiors

Beques per facilitar a la gent jove de la ciutat, l'accés als estudis superiors.