Esteu aquí

L’Ajuntament es personarà com a acusació popular en el cas de l'assassinat masclista

També es queixarà al CAC i al Consell de la Informació de Catalunya pel tractament que en va fer Tele 5

Minut de silenci al ple municipal en record de la pratenca assassinada.

dijous, 12 desembre, 2019 - 14:00

L’Ajuntament del Prat es personarà com a acusació popular en el cas de la dona assassinada per violència masclista a la ciutat, Y.S, el passat dilluns 2 de desembre. Així ho recull la declaració institucional de condemna i rebuig a la violència masclista, que va aprovar ahir per unanimitat el ple municipal.

Com a acusació particular, en prendre part del procés judicial, l’Ajuntament podrà fer un seguiment més acurat d’aquest cas i, si ho considerés oportú, emprendre les actuacions que consideri necessàries perquè es dirimeixin totes les responsabilitats legals al respecte. 

L’aprovació de la declaració institucional també es va acompanyar amb un minut de silenci per part de tots els regidors i regidores i d’altres assistents al ple.  Amb aquesta declaració, el ple municipal dona suport al manifest de rebuig a les violències masclistes, llegit per les entitats que formen part del Consell Municipal de les Dones en la concentració de condemna que va tenir lloc a la Plaça de la Vila del Prat el dilluns 2 de desembre al vepre, el mateix dia que es va conèixer els fets. Fins al moment, també s’han adherit a aquest manifest mig miler de persones i prop de 200 entitats i organitzacions de la ciutat, del món cultural, teatral, empresarial, sindical i polític, veïnal, del lleure, juvenil, i educatiu, entre d’altres.

Des dels serveis municipals, també es continua gestionant i fent seguiment de diversos aspectes relacionats amb aquest cas. Els serveis socials municipals, a través del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), van derivar a la Direcció General d’Atenció a la Infància de la Generalitat de Catalunya (DGAIA), com a organisme competent,  les qüestions vinculades a  la tulel·la dels tres fills i filles d'Y.S. 

L’Ajuntament del Prat també està en contacte amb el Departament de Salut i informat de la investigació oberta per part d’aquest departament per determinar per quin motiu  no es va traslladar l’informe mèdic de Y.S als jutjats, quan va ser atesa a l’Hospital de Bellvitge  amb lesions per presumpte maltractament el passat mes de juny. 

Queixa al CAC i al Consell de la Informació de Catalunya 

D’altra banda, l’Ajuntament del Prat també ha decidit presentar una queixa conjuntament amb l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i a la Fundació del Consell de la Informació de Catalunya (FCIC) pel tractament informatiu de l’assassinat per violència masclista d'Y.S. per part d'Informativos Tele 5. L’Ajuntament considera que la informació sobre el cas d’aquesta cadena vulnera diverses de les “Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació“, elaborades pel CAC amb el suport de diverses associacions, organismes i experts del món de la comunicació, així com el Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya.

L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), una de les organitzacions que ha participat en l’elaboració d’aquestes recomanacions i que fa seguiment periòdic del tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació, acompanya aquesta queixa.

L’Ajuntament també insta la resta de mitjans de comunicació a seguir aquestes recomanacions i recorda que la Llei estatatal contra la violència de gènere (LO 1/2004) o la Llei catalana del dret de les dones a eradicar la violència (Llei 5/2008), entre altres normatives, també comporten obligacions legals als mitjans en aquesta matèria.

Compartir

Noticies relacionades

Banner Pressupostos Participatius_2

divendres, 23 octubre, 2020 - 14:00

Els pressupostos participatius del Prat s’adapten al format telemàtic en el context de la Covid amb la nova plataforma Decidim

La ciutadania del Prat podrà decidir a què destinar fins a 2,5 milions d...

dijous, 22 octubre, 2020 - 14:45

Un episodi ambiental de contaminació per partícules en suspensió afecta el Prat

La Direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha declarat un episodi ambiental de contaminaci...

dimecres, 21 octubre, 2020 - 14:15

Canvis en els dies i llocs per vacunar-se de la grip al Prat, per prioritzar els grups de risc

Gran èxit de la campanya: en tres dies s’han vacunat més de 4.000 pratencs i...